نگاه کردن به زنان در تلویزیون یا فیلم…
در این مطلب از سایت تریپ لند به نگاه کردن به زنان در تلویزیون یا فیلم… می پردازیم. پس به شما پیشنهاد می کنیم حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
نگاه کردن به زنان در تلویزیون
فيلم هاى صدا و سيما
پرسش 50. نگاه به فيلم هاى ايرانى و خارجى كه در آنها حجاب رعايت نمى شود و از صدا و سيما پخش مى شوند، چه حكمى دارد؟
همه مراجع: اگر بدون قصد لذت و ترس افتادن به گناه باشد و باعث مفاسد و انحرافات اخلاقى نشود، اشكال ندارد.
فيلم هاى وزارت ارشاد
پرسش 51. نگاه به فيلم هاى مجاز داخلى و خارجى كه به وسيله وزارت ارشاد اجازه داده شده است، چه حكمى دارد؟
همه مراجع: اگر [در حد ابتذال نبوده] و بدون قصد لذت و ترس افتادن به گناه باشد و باعث مفاسد و انحرافات اخلاقى نشود، اشكالى ندارد [خواه فيلم داخلى باشد يا خارجى].[2]
پخش زنده و غير زنده
پرسش 52. حكم تماشاى زن بى حجاب در رسانه هاى تصويرى به صورت زنده و غير زنده چيست؟
همه مراجع (به جز تبريزى و خامنه اى): اگر بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد و باعث مفسده نشود، اشكال ندارد و تفاوتى بين پخش زنده و غير زنده نمى كند.[3]
آيه اللّه تبريزى: بين پخش زنده و غير زنده تفاوت است. اگر به طور غير زنده پخش شود و باعث مفسده نشود، اشكال ندارد و اگر به طور زنده باشد، نگاه به آن [هر چند باعث مفسده نيز نشود] جايز نيست.[4]
آيه اللّه خامنه اى: بين پخش زنده و غير زنده تفاوت است. اگر به طور غير زنده پخش شود و بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد و باعث مفسده نشود، اشكال ندارد و اگر به طور زنده باشد، بنابر احتياط واجب، نگاه به آن [هر چند باعث مفسده نيز نشود] جايز نيست.[5]
تفاوت فيلم و عكس
پرسش 53. آيا نگاه به فيلم با نگاه به عكس زن نامحرم بى حجاب، تفاوت دارد؟
همه مراجع (به جز تبريزى و خامنه اى): بين فيلم و عكس تفاوتى در حكم نيست و فيلم همان عكس متحرك است.
آيه اللّه تبريزى: بين فيلمى كه به طور غيرمستقيم و غير زنده پخش مى شود و عكس تفاوتى در حكم نيست؛ ولى نگاه به فيلم زنده، حكم نگاه به شخص را دارد و با عكس فرق مى كند.
آيه اللّه خامنه اى: بين فيلمى كه به طور غيرمستقيم و غيرزنده پخش مى شود و عكس تفاوتى در حكم نيست؛ ولى نگاه به فيلم زنده بنابر احتياط واجب حكم نگاه به شخص را دارد و با عكس فرق مى كند.[6]
- [1]. خامنه اى، اجوبه الاستفتائات، س 1194 و 1206؛ مكارم، استفتائات، ج1، س775 و 772؛ فاضل، جامع المسائل، ج1، س1726 و 1727؛ نورى، استفتائات، ج1، س 450 و 452؛ بهجت، توضيح المسائل، متفرقه، م2؛ امام، استفتائات، ج3، (نظر)، س15 و 19؛ تبريزى، استفتائات، س1081 و 1603؛ صافى، جامع الاحكام، ج2، س1708 و 1719؛ سيستانى،sistani.org، فيلم، س 8؛ دفتر: وحيد.
- [2]. خامنه اى، اجوبه الاستفتائات، س1194 و 1206؛ فاضل، جامع المسائل، ج1، س1726 و 1727؛ بهجت، توضيح المسائل، متفرقه، م2، مكارم، استفتائات، ج1، س775 و 772؛ نورى، استفتائات، ج1، س 450 و 452؛ امام، استفتائات، ج3، (نظر)، س 15 و 19؛ سيستانى، sistani.org، فيلم، س 8؛ تبريزى، استفتائات، س1081 و 1603؛ صافى، جامع الاحكام، ج2، س1708 و 1719؛ دفتر: وحيد.
- [3]. بهجت، توضيح المسائل، متفرقه، م2؛ فاضل، جامع المسائل، ج1، س1726 و 1728؛ صافى، جامع الاحكام، ج2، س1719، امام، استفتائات، ج3، (نظر)، س15؛ نورى، استفتائات، ج1، س458 و 452؛ سيستانى، sistani.org، تصوير، ش13؛ دفتر: وحيد.
- [4]. تبريزى، صراط النجاة، ج5، س1130.
- [5]. خامنه اى، اجوبه الاستفتائات، س1182.
- [6]. با استفاده از منابعى كه در عنوان «پخش زنده و غير زنده» آمده است.(احكام نگاه و پوشش، پرسمان).
س 1199: آیا نگاهکردن به موی گوینده تلویزیون که آرایش کرده و سر و سینهاش پوششی ندارد، جایز است؟
ج: مجرّد نگاهکردن چنانچه از روى لذّت نبوده و خوف ارتکاب حرام و فساد در آن نباشد و بهصورت پخش مستقيم هم نباشد، اشکال ندارد.
س 1183: نگاهکردن به تصویر زن نامحرم و بدون پوشش چه حکمی دارد؟ نگاهکردن بهصورت زن در تلویزیون چه حکمی دارد؟ آیا بین زن مسلمان و غیرمسلمان و بین پخش آن بهطور مستقیم و یا غیر مستقیم تفاوتی وجود دارد؟
ج: نگاهکردن به تصوير زن نامحرم، حکم نگاهکردن به خود زن نامحرم را ندارد، بنا بر اين اگر نگاه از روى لذّت نبوده و خوف افتادن به گناه نباشد و تصوير هم متعلّق به زن مسلمانى که بيننده آن را مى شناسد نباشد، اشکال ندارد و بنا بر احتياط واجب نبايد به تصوير زن نامحرم که بهطور مستقيم از تلويزيون پخش مىشود، نگاه کرد ولى در پخش غيرمستقيم تلويزيونى اگر ريبه و خوف افتادن به گناه نباشد، نگاهکردن اشکال ندارد.
س 1188: آیا دیدن تصاویر زنان برهنه و نیمه برهنه در فیلمهای سینمایی و غیر آن، در صورتی که آنان را نشناسیم، جایز است؟
ج: نگاه کردن به فيلمها و تصاوير، حکم نگاه کردن به اجنبى را ندارد و در صورتى که از روى شهوت و ريبه نباشد و مفسده اى هم بر آن مترتب نشود، شرعاً اشکال ندارد ولى با توجه به اينکه ديدن تصوير برهنه اى که شهوت برانگيز است، غالباً از روى شهوت بوده و به همين دليل مقدمه ارتکاب گناه مىباشد، بنا بر اين ديدن آنها حرام است.
س 1195: با توجه به کیفیت فیلمها (خارجی یا داخلی) و موسیقی که از تلویزیون جمهوری اسلامی پخش میشود، دیدن و گوشدادن به آنها چه حکمی دارد؟
ج: اگر افراد شنونده و بيننده تشخيص دهند موسيقى که از راديو و تلويزيون پخش مى شود از نوع موسيقى مطرب لهوى مناسب با مجالس لهو و گناه است و يا ديدن فيلمى که از تلويزيون پخش مىشود، مفسده دارد، ديدن و شنيدنِ آنها براى آنان جايز نيست و مجرّد پخش از راديو و تلويزيون حجّت شرعى براى جواز محسوب نمىشود.
س 1198: تلویزیونها یا کانالهای پخش مستقیم ماهوارهای یک سلسله برنامههای اجتماعی را به نمایش میگذارند که بیانگر مسائل اجتماعی جامعه غربی است و به ترویج افکار فاسدی از قبیل تشویق به اختلاط زن و مرد و ترویج روابط نامشروع میپردازند، بهطوری که این برنامهها بعضی از مؤمنین را نیز تحتتأثیر قرار داده است. دیدن آنها برای کسی که احتمال تأثیرپذیری او میرود، چه حکمی دارد؟ آیا این حکم نسبت به کسی که آن برنامه ها را به قصد نقد و بیان نکات منفی آنها و نصیحت مردم به ندیدن آنها، میبیند، تفاوت دارد؟
ج: نگاه به اين برنامه ها اگر از روى لذّت بوده و يا خوف تأثيرپذيرى و فساد، وجود داشته باشد، جايز نيست. ولى مشاهده به قصد نقد و آگاه کردن مردم از خطرات و نکات منفى آنها براى کسى که اهليّت آن را دارد و مطمئن است که از آن برنامه ها تأثير نمى پذيرد و به فساد نمى افتد، اشکال ندارد، البته اگر مقرّراتى باشد بايد رعايت شود.
اجوبه الاستفتائات.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای .
سؤال ـ آیا تصویر تلویزیون در حکم عکس متحرّک است؟
جواب : آرى مناظرى که در تلویزیون دیده مىشود حکم عکس متحرّک را دارد.
سؤال ـ آیا دیدن سریالها و فیلمهاى خارجى که بعضآ بطور نامناسبى از سیماى جمهورى اسلامى ایران پخش مىشود،وخانمهاى بىحجاب درآن بازى مىکنند،جایزاست؟
جواب : نگاه کردن به فیلمهاى مبتذل، که موجب فساد خود انسان یا خانوادهاش مىشود، جایز نیست، و باید از نگاه کردن به آن خوددارى کرد؛ ولى برنامههایى که موجب فساد نمىباشد، جایز است.
سؤال ـ گاهى تلویزیون، شناگران را با بدنهاى عریان، یا فیلمهاى خارجى، زنان را نیمه عریان نشان مىدهد، دیدن این مناظر چه حکمى دارد؟
جواب : چنانچه دیدن آنها منشأ فساد گردد، جایز نیست.
سؤال ـ دیدن فیلمهاى ویدئویى که در آن زنها در برابر زنها، و مردان در برابر مردان مىرقصند چه حکمى دارد؟
جواب : مشاهده این فیلمها موجب فساد است، و جایز نیست.
> احکام بانوان (جدید) > احکام نگاه و نظر، آيت الله مكارم شيرازي.
سؤال 40. آیا دیدن فیلم هاى ایرانى که خانم هاى ایرانى با روسرى در آن بازى مى کنند جایز است؟
جواب: هرگاه موجب مفاسد خاصّ و انحرافات اخلاقى نشود اشکال ندارد.
سؤال 41. نگاه کردن به فیلم هایى که زن هاى بى حجاب و آرایش کرده در آن بازى مى کنند و بعضاً از تلویزیون پخش مى شود چه حکمى دارد؟
جواب: در صورتى که منشأ مفاسد خاصى بشود حرام است.
سؤال 42. مشاهده فیلم هاى ایرانى در خارج و خارجى از سیماى جمهورى اسلامى ایران چه حکمى دارد؟
جواب: مشاهده فیلم هاى ایرانى در صورتى که صحنه و آهنگ هاى نامشروعى در آن نباشد جایز است چه براى کسانى که در داخل هستند یا در خارج و در غیر این صورت جایز نیست و در مورد فیلم هاى خارجى چنانچه صحنه هاى نامشروع سانسور مى شود مانعى ندارد.
سؤال 43. آیا نشان دادن زنان بدحجاب یا بى حجاب، به عنوان مظهر فساد رژیم سابق، حتّى با استفاده از موى مصنوعى و کلاه گیس و استفاده از چهره پرداز زن، در فیلم هاى سینمایى تلویزیون و نمایش هاى روى صحنه مجاز است؟
جواب: براى نشان دادن مفاسد بدحجابى و بى حجابى راه هاى بى اشکال تر پیدا مى شود.
سؤال 45. نگاه کردن به بدن نیمه عریان زنان در فیلم هاى غربى از نظر شرعى چه حکمى دارد؟ حدّ مجاز نگاه کردن به آن چقدر است؟ آیا بین زنان مسلمان و غیر مسلمان و اهل کتاب تفاوتى وجود دارد؟ نگاه کردن زنان به بدن نیمه عریان مردان در مسابقات ورزشى از قبیل شنا، وزنه بردارى و کشتى چه حکمى دارد؟
جواب: با توجّه به این که نگاه به فیلم ها مشاهده مستقیم نیست، نگاه کردن به آنها مصداق نگاه به نامحرم نمى باشد، مگر این که منشأ فسادى گردد، که در این صورت نگاه کردن به آنها در هر دو صورت حرام است.
احکام خانواده در پرتو فقه اسلامى.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی .
پرسش: آیا نگاه به تصویر تلویزیونی و غیر تلویزیونی زنان غیر مسلمانی که پوشش ندارد و برهنه و یا شبه برهنه هستند جایز است؟ آن هم به قصد کنجکاوی و امثال آن، با این که اطمینان نداریم لذّت جنسی حاصل شود. و در خیابان ها نگاه به زنان نه به آن قصد که گذشت بلکه به نیّت تحریک شدن مرد نسبت به همسر خود، چطور است؟
پرسش: آیا دیدن تلویزیون که زنان ومردان را با هم نشان میدهد گناه است؟
پاسخ: نگاه غیر التذاذی اشکال ندارد.
۲پرسش: حرمت فیلمها و نمایشها و سریالهائی که در تلوزیون و سینما بنمایش در می آید چه معیاری دارد ؟
پاسخ: دیدن فیلمهای مبتذل و فیلمهایی که گمراه کننده و سوق دهنده به گناه و تبهکاری است مطلقا جائز نیست و در غیر آنها نگاه باشهوت یا با خوف وقوع در حرام جائز نیست
و همچنین به احتیاط واجب نگاه زن به فیلم برهنه مرد بیش از مقدار معمول و نگاه کردن مرد به فیلم برهنه زن بیش از مقدار معمول نزد بی حجابان حتی اگر باشهوت نباشد جائز نیست .
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی سیستانی.
*- ويژه نامه احكام نگاه و ارتباط با نامحرم
- فیلمبرداری عروسی و حجاب زنان
- چاپ عكس توسط نامحرم
- ديدن فيلم هاي مبتذل
- حكم ديدن فيلم آموزش روابط زناشويي
- نگاه به عکس عریان در کتب پزشکی
- حكم خريد و استفاده از ماهواره
- نگاه به عكس برهنه زنان خارجي
- نگاه به عکس بدحجاب بازیگران زن ایرانی
- نگاه به عكس و فيلم زنان فاميل و آشنا
-
حكم نگاه به فيلم و عکس زن بي حجاب
كليد: نگاه کردن به زنان در تلویزیون نگاه کردن به زنان در تلویزیون نگاه کردن به زنان در تلویزیون نگاه کردن به زنان در تلویزیون نگاه کردن به زنان در تلویزیون نگاه کردن به زنان در تلویزیون نگاه کردن به زنان در تلویزیون نگاه کردن به زنان در تلویزیوننگاه کردن به زنان در تلویزیوننگاه کردن به زنان در تلویزیوننگاه کردن به زنان در تلویزیوننگاه کردن به زنان در تلویزیوننگاه کردن به زنان در تلویزیوننگاه کردن به زنان در تلویزیوننگاه کردن به زنان در تلویزیون نگاه کردن به زنان در تلویزیون ديدن مجري زنX زن در تلويزيونX ديدن زنX نگاه به زنان – حکم نگاه کردن به تصاویر سر و صورت زنان در تلویزیون – حکم نگاه کردن به تصاویر سر و صورت زنان در تلویزیون – حکم نگاه کردن به تصاویر سر و صورت زنان در تلویزیون – حکم نگاه کردن به تصاویر سر و صورت زنان در تلویزیون – حکم نگاه کردن به تصاویر سر و صورت زنان در تلویزیون