مذهبی

متن کامل سوره بروج بدون ترجمه و با ترجمه + pdf با فونت درشت

در این مطلب از سایت تریپ لند متن کامل سوره بروج بدون ترجمه و با ترجمه + pdf با فونت درشت را برای شما آماده کرده ایم. امیدواریم از این مطلب لذت ببرید.

سوره مبارکه بروج با 22 آیه هشتاد و پنجمین سوره از قرآن کریم میباشد. این سوره در مکه بر پیامبر اکرم (ص) نازل شده است و در جزء 30 ام قرآن قرار گرفته است. بروج جمع کلمه برج میباشد و به معنای قصرها و یا عمارت و محل بسیار بلند است. نام های دیگر سوره بروج، السماء ذات‌ البروج میباشد. متن کامل سوره بروج بدون ترجمه، متن سوره بروج با معنی، متن سوره بروج پی دی اف pdf با فونت درشت و لینک دانلود سوره بروج صوتی را در این مطلب از تریپ لند بخوانید.

علت نام گذاری این سوره به بروج به این دلیل است که این سوره با سوگند به آسمان دارای برج‌ ها شروع می‌شود: «وَالسَّمَاءِ ذَاتِ الْبُرُوجِ».

علت نامیدن این سوره به السماء ذات‌البروج هم به این دلیل است که سوره انشقاق با این عبارت آغاز شده است.

از نظر ترتیب قرار گرفتن سوره بروج در قران کریم این سوره بعد از سوره انشقاق و قبل از سوره طارق قرار گرفته است.

نام سوره بروج
محل نزول مکه
شماره سوره 85
تعداد آیات 22
جزء 30
تعداد حروف 468
تعداد کلمات 109

محتوا ومضامین سوره بروج

با توجه به فضای نزول و محتوای سوره هدف اصلی سوره بروج آرامش دادن به پیامبر (ص) و تقویت روحیه مؤمنان و تشویق آنان به پایداری در برابر آزار ها و شکنجه های مخالفان بوده است. آغاز سوره بروج با سوگند به آسمان و روز قیامت و تأکید بر وقوع آن است و درباره سرگذشت اصحاب اخدود که مومنان را می‌ آزردند و خود هلاک شدند سخن می‌ گوید، کسانی كه خندق‌ كندند و آتش‌ هاى عظيمى در آن افروختند، و مؤمنان را تهديد به شكنجه با آتش كردند، گروهى را زنده زنده در آتش سوزاندند، اما مومنان از ايمانشان بازنگشتند.

در بخش دیگر سوره به كافرانى اشاره دارد که مؤمنان را تحت فشار قرار مى دهند و آنها را سخت مورد حمله قرار داده و آنها را به عذاب سوزان جهنم تهديد مى كند و از سوی دیگر به سرنوشت مؤمنان، پاداش آنان در روز جزا و صفات و افعال خداوند، می‌ پردازد و در ادامه به داستان فرعون و ثمود اشاره می کند که با وجود قدرت فراوان در برابر فرمان عذاب الهی به زانو در آمدند و نابود شدند و‌ به مشرکان هشدار احاطه خداوند بر تمامی اعمال آنها را می دهد و در آیات پایانی سوره به عظمت قرآن مجید اشاره می‌ کند..

آثار و برکات تلاوت سوره بروج

خواندن سوره بروج موجب برطرف شدن ترس و سختی از انسان می گردد، از رسول خدا (ص) نقل شده است که قرائت سوره بروج انسان را از چیزهایی که موجب ترس و وحشت او می شود نجات می دهد.

یکی دیگر از آثار خواندن سوره بروج این است که قرائت این سوره، جدا کردن کودک از شیر را آسان می کند و به عوان دعای از شیر گرفتن کودک خوانده می شود. امام صادق (ع) دراین باره فرمودند اگر بخواهند کودکی را از شیر جدا کنند و شیر را از او بگیرند این سوره را بر او بخوانند.

همچنین اگر به دنبال دعای قبل از خواب برای خواب راحت هستید باید بدانید هر کس هنگام خواب این سوره را بخواند خواب راحتی داشته و تا صبح در امان خدا خواهد بود.

یکی دیگر از برکات خواندن سوره بروج رفع مسمویت میباشد، امام صادق (ع) فرمودند: هر کس سوره بروج را بر آب بخواند و به کسی که سم خورده است بنوشاند سم به او ضرری نمی رساند.

متن سوره بروج بدون ترجمه

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

وَالسَّمَاءِ ذَاتِ الْبُرُوجِ ﴿١﴾ وَالْیَوْمِ الْمَوْعُودِ ﴿٢﴾ وَشَاهِدٍ وَمَشْهُودٍ ﴿٣﴾ قُتِلَ أَصْحَابُ الأخْدُودِ ﴿٤﴾ النَّارِ ذَاتِ الْوَقُودِ ﴿٥﴾ إِذْ هُمْ عَلَیْهَا قُعُودٌ ﴿٦﴾ وَهُمْ عَلَى مَا یَفْعَلُونَ بِالْمُؤْمِنِینَ شُهُودٌ ﴿٧﴾ وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلا أَنْ یُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ ﴿٨﴾ الَّذِی لَهُ مُلْکُ السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ وَاللَّهُ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ شَهِیدٌ ﴿٩﴾ إِنَّ الَّذِینَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ یَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِیقِ ﴿١٠﴾ إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الأنْهَارُ ذَلِکَ الْفَوْزُ الْکَبِیرُ ﴿١١﴾ إِنَّ بَطْشَ رَبِّکَ لَشَدِیدٌ ﴿١٢﴾ إِنَّهُ هُوَ یُبْدِئُ وَیُعِیدُ ﴿١٣﴾ وَهُوَ الْغَفُورُ الْوَدُودُ ﴿١٤﴾ ذُو الْعَرْشِ الْمَجِیدُ ﴿١٥﴾ فَعَّالٌ لِمَا یُرِیدُ ﴿١٦﴾ هَلْ أَتَاکَ حَدِیثُ الْجُنُودِ ﴿١٧﴾ فِرْعَوْنَ وَثَمُودَ ﴿١٨﴾ بَلِ الَّذِینَ کَفَرُوا فِی تَکْذِیبٍ ﴿١٩﴾ وَاللَّهُ مِنْ وَرَائِهِمْ مُحِیطٌ ﴿٢٠﴾ بَلْ هُوَ قُرْآنٌ مَجِیدٌ ﴿٢١﴾ فِی لَوْحٍ مَحْفُوظٍ ﴿٢٢﴾

متن سوره بروج همراه با ترجمه

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان

وَالسَّمَاءِ ذَاتِ الْبُرُوجِ ﴿۱﴾
سوگند به آسمان که دارای برجهای بسیار است. (۱)

وَالْیَوْمِ الْمَوْعُودِ ﴿۲﴾
و سوگند به آن روز موعود. (۲)

وَشَاهِدٍ وَمَشْهُودٍ ﴿۳﴾
و «شاهد» «و مشهود» (شاهد پیامبر و گواهان اعمال و مشهود اعمال امت است). (۳)

قُتِلَ أَصْحَابُ الْأُخْدُودِ ﴿۴﴾
مرگ و عذاب بر شکنجه گران صاحب گودال (آتش) باد. (۴)

النَّارِ ذَاتِ الْوَقُودِ ﴿۵﴾
گودالهایی پر از آتش شعله ور. (۵)

إِذْ هُمْ عَلَیْهَا قُعُودٌ ﴿۶﴾
هنگامی که در کنار آن نشسته بودند. (۶)

وَهُمْ عَلَى مَا یَفْعَلُونَ بِالْمُؤْمِنِینَ شُهُودٌ ﴿۷﴾
و آنچه را نسبت به مؤ منان انجام می‏دادند (با خونسردی) تماشا می‏کردند! (۷)

وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَنْ یُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ ﴿۸﴾
هیچ ایرادی بر آنها (مؤ منان) نداشتند جز اینکه به خداوند عزیز و حمید ایمان آورده بودند. (۸)

الَّذِی لَهُ مُلْکُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاللَّهُ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ شَهِیدٌ ﴿۹﴾
همان خدایی که حکومت آسمانها و زمین از آن او است و بر همه چیز گواه است. (۹)

إِنَّ الَّذِینَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ یَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِیقِ ﴿۱۰﴾
کسانی که مردان و زنان با ایمان را مورد شکنجه قرار دادند عذاب دوزخ برای آنها است، و عذاب آتش سوزان. (۱۰)

إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ذَلِکَ الْفَوْزُ الْکَبِیرُ ﴿۱۱﴾
کسانی که ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند برای آنها باغهایی از بهشت است که نهرها زیر درختانش جاری است، و این پیروزی بزرگی است. (۱۱)

إِنَّ بَطْشَ رَبِّکَ لَشَدِیدٌ ﴿۱۲﴾
گرفتن قهرآمیز و مجازات پروردگارت بسیار شدید است، (۱۲)

إِنَّهُ هُوَ یُبْدِئُ وَیُعِیدُ ﴿۱۳﴾
او است که آفرینش را آغاز می‏کند، و او است که بازمی گرداند. (۱۳)

وَهُوَ الْغَفُورُ الْوَدُودُ ﴿۱۴﴾
و او آمرزنده و دوستدار (مؤ منان) است. (۱۴)

ذُو الْعَرْشِ الْمَجِیدُ ﴿۱۵﴾
صاحب عرش مجید است. (۱۵)

فَعَّالٌ لِمَا یُرِیدُ ﴿۱۶﴾
و آنچه را می‏خواهد انجام می‏دهد. (۱۶)

هَلْ أَتَاکَ حَدِیثُ الْجُنُودِ ﴿۱۷﴾
آیا داستان لشکرها به تو رسیده است؟! (۱۷)

فِرْعَوْنَ وَثَمُودَ ﴿۱۸﴾
لشکریان فرعون و ثمود. (۱۸)

بَلِ الَّذِینَ کَفَرُوا فِی تَکْذِیبٍ ﴿۱۹﴾
بلکه کافران پیوسته مشغول تکذیب حقند. (۱۹)

وَاللَّهُ مِنْ وَرَائِهِمْ مُحِیطٌ ﴿۲۰﴾
و خداوند به همه آنها احاطه دارد. (۲۰)

بَلْ هُوَ قُرْآنٌ مَجِیدٌ ﴿۲۱﴾
(این سخن سحر و دروغ نیست) بلکه قرآن با عظمت است. (۲۱)

فِی لَوْحٍ مَحْفُوظٍ ﴿۲۲﴾
که در لوح محفوظ جای دارد. (۲۲)

متن سوره بروج pdf پی دی اف

پی دی اف سوره بروج با فونت درشت. pdfدریافت
سوره بروج برای چی خوبه؟

در رابطه با خواص و فضیلت قرائت سوره بروج از پیامبر اکرم نقل شده که هر کس سوره بروج را قرائت کند ده برابر روزهای جمعه و روزهای عرفه ای که درک کرده است به او پاداش داده می‌ شود. همچنین آن حضرت به قرائت این سوره در نمازهای مختلف روزانه سفارش کرده است.
در تفسیر برهان هم برای این سوره خواصی از جمله برطرف کننده ترس و سختی از انسان و راحتی خواب و آسوده جدا کردن کودک از شیر بیان شده است. در داخل سایت و مقاله ادامه مطلب را بخوانید.

سوره بروج چند آیه دارد و در کدام جزء قرار گرفته است؟

22 آیه دارد و در جزء 30 ام قرار گرفته است.

معنی سوره بروج یعنی چه؟

بروج جمع برج و به معنی قصر ها میباشد. این سوره را به این دلیل بروج نامیده اند که در ابتدای سوره با سوگند به آسمان دارای برج ها آغاز شده است.

دانلود صوتی سوره بروج با صدای استاد شهریار پرهیزکار

دانلود ترتیل سوره بروج

تریپ لند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا