برابری زن و مرد در دانشگاه
در این مطلب از سایت تریپ لند به برابری زن و مرد در دانشگاه می پردازیم. پس به شما پیشنهاد می کنیم حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
حقيقت برابرى زن ومرد دراسلام تا چه حد است؟ اگر درهمه موارد است چرا دركلاس درس دانشگاه پياده نمىشود؟
در رابطه با برابرى زن و مرد بايد توجه داشت كه اسلام قائل به «تساوى» زن و مرد است نه «تشابه» كه غرب تبليغ مىكند.
تساوى به اين معناست كه شرايط ويژه فيزيولوژيك و پيكولوژيك و تفاوت ها و تشابهات هر يك در ابعاد مختلف ملاحظه شود و به هر كس به تناسب استعدادها توان ها و نيازهايش حقوق و وظايفى تعلق گيرد.
منظور از بعضكم من بعض در قرآن کریم/ نبود تفاوت بین زن و شوهر در اسلام
تساوي حقوق زن و مرد در قرآن
تشابه به معناى آن است كه در تمام موارد حقوق و وظايف يكسان متعلق گيرد بدون ملاحظه استعدادها و نيازهاى طبيعى و فطرى خاص هر گروه. طبيعى است بر اساس نگرش دوم نظام زندگانى دگرگون مىگردد .
ولى بنابر ديدگاه اسلامى شرايط تكوينى انسان ها ملاحظه مىشود و در نتيجه هر گروه متناسب با شرايط طبيعى خود به فعاليت هايى مى پردازند و از حقوقى بهره مند مى شوند. در واقع نوعى تقسيم كار و حقوق طبيعى بر اساس ناموس خلقت بين زن و مرد ايجاد مى شود. از اين جاست كه مى بينيم. مثلا در دانشكده كشاورزى تعداد دانشجويان پسربردختران فزونى مى يابد ولى در دانشكده پرستارى يا مامايى و… قضيه برعكس مىشود و هيچ يك ازاينها به معناى تبعيض نيست. بلكه به معناى تقسيم كاربراساس مناسبات جسمى و روحى است و نبايد انتظار داشت حتما در هر رشته درسى نصف دانشجويان مرد و نيم ديگر زن باشند.
اما اينكه در كلاس شما دختران در آخر كلاس مى نشينند مربوط به وضعيت فيزيكى آن كلاس و ترتيب مقتضى چينش دانشجويان در آن است و مساله اى سراسرى و همگانى نيست. در صورتى كه راه حل بهترى موجود باشد مىتوانيد با مسؤولين آموزشى و دانشگاه تماس گرفته و مشكل خود را حل كنيد.
پرسمان