مذهبی

به كدام رسانه اعتماد كنيم؟ من به رسانه…

در این مطلب از سایت تریپ لند به به كدام رسانه اعتماد كنيم؟ من به رسانه… می پردازیم. پس به شما پیشنهاد می کنیم حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

از نظر من حقيقتا  رسانه هاى داخلى ما ، گاهى به ما دروغ مى گويند و رسانه هاى بيگانه هم همين طور. حالا ما بايد به كدام رسانه اعتماد كنيم؟

قران شريف مى فرمايد «فبشر عباد الذين يتبعون القول فيتبعون احسنه» 17 و 18 زمر) اى پيامبر بشارت بده ان بندگانى را كه از ميان سخنان مختلف نيكوترين وبهترين انها را بر مى گزينند. در جاى ديگرى نيز ميفرمايد: (ان جاءكم فاسق بنباء فتبينوا– 6 حجرات) هنگامى كه فاسقى براى شما خبرى اورد درباره ان خبر تحقيق وتفحص نماييد تا مبادا از روى جهالت تصميمى بگيريد.

بنابراين لازم است در مورد اخبار رسانه هاى بيگانه با درايت وتحقيق كافى برخورد كنيم، اين وظيفه همه ماست كه براى دريافت اخبار صحيح، پس از بررسى منابع مختلف، با درك درست وبينش صحيح بهترين انها را انتخاب كنيم.                                                 

و در مورد رسانه هاى داخلى هرچند اصطلاح رسانه هاى داخلى عام بوده و طيف وسيعى از مطبوعات را در برگرفته و قضاوت پيرامون همه آنها نيازمند بررسى موردى، همراه با ارائه شواهد معتبر است. اما در مورد رسانه ملى و صدا و سيما گفتنى است كه در مجموع بيشترين تلاش اين رسانه در انعكاس اخبار صحيح به جامعه مى باشد و هر چند ممكن است در انجام اين رسالت خود دچار اشتباهاتى شود ، اما استناد دروغ و اينكه بخواهد عامداً اخبار غير صحيح را منتشر كند، صحت نداشته و موضوعى است كه اثبات آن نيازمند ذكر شواهد و نمونه هاى مستند است.

البته لازم به تذكر است كه برخى از اخبار رسانه ملى به دلايل مختلف قابل پخش نيست. اگر به قانون خط مشى كلى واصول برنامه هاى سازمان صدا وسيما كه در تيرماه 1361 به تصويب مجلس شوراى اسلامى رسيده است وهمچنين اصل 171 قانون اساسى بنگريم خواهيم ديد كه نشر افكار وآزادى بيان بايد با رعايت موازين اسلامى ومصالح كشور صورت گيرد به عنوان مثال ماده 19 اين قانون بيان مى دارد كه: در كليه برنامه ها بويژه اخبار مسائلى كه حاوى نكات زير باشد قابل پخش نيست:

1- جزء اخبار سياسى، نظامى و اقتصادى كشور محسوب شود و يا بر اثر انتشار، مورد سوءاستفاده دشمن قرار مى گيرد.

2- تهمت به نهادها وارگان هاى كشور و گروه ها و احزابى كه طبق قانون فعاليت انها قانونى است.

3- پخش ان موجب فساد اخلاقى وهتك حرمت جامعه باشد.

4- انتشار ان موجب لطمه زدن به احساسات دينى، وحدت ملى و باعث ايجاد تشنج در جامعه گردد.

شاید این مطالب را هم بپسندید:

افشاگری روزنامه واشنگتن پست از جنگ آنلاین امریکا علیه ایران

ابزارهای رسانه‌ای، لازمه جهانی‌سازی اصول انقلاب اسلامی

5- براى گروه هاى منحرف وضد انقلاب جنبه تبليغى داشته باشد.

6- به روابط دوستانه با كشورهاى برادر و دوست لطمه وارد كند و ياموجب اخلال در روابط خارجى ايران گردد. بديهى است پخش نشدن بعضى از اخبار به معناى دروغ گويى واشاعه كذب نيست. همچنين پرداختن برخى از شبكه هاى خارجى به اخبار ايران نه در جهت مسئوليت خبرى بلكه در جهت تأمين اهداف خويش ويا سوق دادن به برخى از جريانهاى دلخواه است.                                            در دنياى امروز كسى كه اندك اطلاعى از مسائل رسانه ودنياى سياست داشته باشد بخوبى متوجه مى شود كه در پشت بنگاه هاى خبر رسانى دنيا نظير بى بى سى، قدرتهاى امپرياليستى و سرمايه دارى با تزريق پولهاى كلان سعى دارند از طرق مختلف و با شگرد هاى متنوع، اهداف توسعه طلبانه خود را پيگيرى نمايند.

بنا براين به نظر مى رسد بهترين راهكار در اين زمينه اين است كه براى كسب اخبار صحيح، پس از مراجعه به منابع معتبر متعدد، برداشتى كه خودمان از ان اخبار داريم را بعنوان جمع بندى، ملاك قرار دهيم.

درپايان به برخى از مهمترين ويژگى هاى يك رسانه قابل اعتماد اشاره مى شود:

1- اخبار را بدون هرگونه جانبدارى منتشر كند.

2- در امر خبر رسانى شفافيت داشته باشد.

3- سرعت، صحت، جامعيت و دقت خبرى داشته باشد.

4- مخاطب گرا باشد وبتواند اعتماد مخاطب را به خود جلب كند.

5- پرهيز از سطحى نگرى.

6- تلاش براى حفظ امنيت و منافع ملى، استقلال كشور، ارزشهاى اسلامى و.. براى اطلاعات بيشتر در اين زمينه مراجعه كنيد

پرسمان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا