مذهبی

ایام البیض چیست؟ چه فضیلتی دارد و چگونه در آن حاجت بگیریم؟

در این مطلب از سایت تریپ لند ایام البیض چیست؟ چه فضیلتی دارد و چگونه در آن حاجت بگیریم؟ را برای شما آماده کرده ایم. امیدواریم از این مطلب لذت ببرید.

ایام البیض به معنی روزهای سفید می باشد که نزد شیعیان از اهمیت ویژه ای برخوردار است به روزهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه های قمری گفته میشود. علت نامگذاری این ایام به ایام البیض، مهتابی بودن شب و درخشش ماه در این شب ها می باشد. در روایات و همچنین در مفاتیح الجنان اعمال ویژه ای برای ایام البیض آورده شده است که برای آمرزش و حاجت روایی مفید است به خصوص ایام البیض در ماه رجب که روزهای مخصوص اعتکاف است. در مرتبه ی بعدی ماه های شعبان و رمضان قرار می گیرند. از اعمال ایام البیض اعتکاف و روزه گرفتن که ثواب و فضیلت بسیاری دارد. در ادامه در مورد فضایل ایام البیض و نحوه گرفتن حاجت در این روزها بیشتر توضیح خواهیم داد.

ایام البیض چه روزهایی است و فلسلفه آن چیست؟

بیض در عربی به معنای سفید است و سه روز سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم در ماه های رجب، شعبان و رمضان که نور ماه در بیشترین حالت ممکن قرار دارد و بسیار سفید و نورانی است به ایام البیض یا روز های سفید نام گذاری شده است. در مورد داستان ایام البیض روایاتی آمده است که وقتی حضرت آدم به زمین آمد سر تا پایش سیاه بوده است وقتی فرشتگان او را دیده اند به گریه افتادند از طرف آسمان و سمت خدا ندا می آید که امروز (سیزدهم ماه) را برای آفریدگارت روزه بگیر و زمانی که آن روز را روزه گرفت قسمتی از سیاهی او از بین رفت. در روز چهاردهم هم همین ندا از سوی خداوند آمد و قسمتی دیگر از سیاهی آدم رفت و در روز پانزدهم نیز دوباره ندا آمد که برای آفریدگارت امروز را روزه بگیر و بعد تمام سیاهی از وجود آدم از بین رفت.

اعمال ایام البیض چیست؟

همانطور که گفته شد ایام البیض سه روز است و هر روز آن نیز دارای اعمال متفاوتی است و انجام دادن آنها ثواب بسیار زیادی دارد.

اعمال روز سیزدهم ایام البیض

گرفتن روزه از مهم ترین اعمال این سه روز است.

خواندن دو رکعت نماز (که به همین ترتیب در شب های سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم شعبان و رمضان نیز انجام می‌ شود)، در هر رکعت بعد از سوره حمد، سوره یس، سوره ملک و سوره توحید خوانده می‌ شود، از حضرت صادق (ع) روایت شده است که هر کس این اعمال را انجام دهد همه فضایل این سه ماه را دریابد و همه گناهانش غیر از شرک آمرزیده شود.

اعمال روز چهاردهم ایام البیض

اعمال این شب نیز مانند روز سیزدهم با روزه گرفتن و خواندن نماز همراه است اما نماز شب چهاردهم چهار رکعتی است یعنی همان نماز دو رکعتی را دو بار اقامه میکنیم.

خواندن دعای مجیر در شب چهاردهم نیز از ثواب بسیاری برخوردار است.

اعمال روز پانزدهم ایام البیض

  • در روز آخر ایام البیض و روز پانزدهم همان نماز را سه بار میخوانیم یعنی سه تا نماز دو رکعتی را به جا می آوریم مانند نماز شب های قبل
  • روزه گرفتن و غسل کردن
  • خواندن زیارت امام حسین (ع)
  • احیا کردن و عبادت کردن
  • دوازده رکعت نماز که هر دو رکعت به یک سلام ختم میشود که در هرکعت آن هم سوره های ناس، توحید، حمد، فلق، آیة الکرسی و قَدْر چهار مرتبه و بعد از سلام چهار مرتبه گفته شود:
  • اَللهُ اَللهُ رَبّی لااُشْرِک بِهِ شَیئا وَلا اَتَّخِذُ مِنْ دُونِه وَلِیاً
  • یک نماز سی رکعتی نیز در روز خوانده میشود که هر رکعت آن ده مرتبه توحید و یکبار حمد خوانده میشود.
  • در شب پانزدهم نماز سلمان خواننده میشود

چهار رکعت نماز با دو سلام، و بعد از سلام گفته شود:

اَللّهُمَّ یا مُذِلَّ کلِّ جَبّارٍ؛ وَ یا مُعِزَّ الْمُؤْمِنینَ اَنْتَ کهْفی حینَ تُعْیینِی الْمَذاهِبُ؛ وَ اَنْتَ بارِئُ خَلْقی رَحْمَةً بی وَ قَدْ کنْتَ عَنْ خَلْقی غَنِیاً وَ لَوْ لارَحْمَتُک لَکنْتُ مِنَ الْهالِکینَ وَ اَنْتَ مُؤَیدی بِالنَّصْرِ عَلی اَعْداَّئی وَ لَوْ لانَصْرُک اِیای لَکنْتُ مِنَ الْمَفْضُوحینَ یا مُرْسِلَ الرَّحْمَةِ مِنْ مَعادِنِها وَ مُنْشِئَ الْبَرَکةِ مِنْ مَواضِعِها یا مَنْ خَصَّ نَفْسَهُ بِالشُّمُوخِ وَالرِّفْعَةِ فَاَوْلِیاَّؤُهُ بِعِزِّهِ یتَعَزَّزُونَ وَ یا مَنْ وَضَعَتْ لَهُ الْمُلُوک نیرَ الْمَذَلَّةِ عَلی اَعْناقِهِمْ فَهُمْ مِنْ سَطَواتِهِ خاَّئِفُونَ اَسئَلُک بِکینُونِیتِک الَّتِی اشْتَقَقْتَها مِنْ کبْرِیاَّئِک وَ اَسئَلُک بِکبْرِیاَّئِک الَّتِی اشْتَقَقْتَها مِنْ عِزَّتِک وَ اَسئَلُک بِعِزَّتِک الَّتِی اسْتَوَیتَ بِها عَلی عَرْشِک فَخَلَقْتَ بِها جَمیعَ خَلْقِک فَهُمْ لَک مُذْعِنُونَ اَنْ تُصَلِّی عَلی مُحَمَّدٍ وَ اَهْلِ بَیتِهِ

فضیلت و ثواب ایام البیض چیست؟

روزه گرفتن در ایام البیض ثواب بسیاری دارد و این ایام برای خودسازی و و نزدیک تر شدن به پروردگار، دور شدن از گناهان دنیوی و آسان کردن آخرتمان بسیار روزهای پر اهمیتی است. در روزها با خواندن دعا و نماز میتوانیم از غم و اندوه دور شویم و به آرامش برسیم. همچنین روزه گرفتن و نماز خواندن در ایام البیض ناراحتی را از صورت از بین میبرد و باعث نورانی شدن جسم و روحمان میشود. در برخی از روایات آمده است که فضیلت روزه ی ایام البیض برابر با هزار سال روزه گرفتن است. همچنین انجام دادن اعمال ایام البیض که یکی از اعمال مستحبی پر اهمیت و پر فایده برای دینداری جامعه است سبب زدودن غبار غفلت و میعادگاه عاشقان و سالکان راه حق میشود. اهمیت ایام البیض در ماه های رجب، شعبان و رمضان بیشتر از ماه های دیگر است. این سه ماه برای مسلمانان بسیار پرفضیلت است و از اهمیت بیشتری برخوردار است و دعا کردن در ماه های رجب، شعبان و رمضان باعث اجابت شدن هرچه زود تر آن میشود.

بر آورده شدن حاجت با دعای ام داوود در ایام البیض

انجام اعمال مخصوص ایام البیض را که شامل دعاها، غسل کردن، روزه گرفتن و نماز خواندن میشود اگر با خلوص نیت انجام دهید باعث میشود هر چه زودتر به خواسته دلتان برسید و حاجت بگیرید اما در بین این اعمال، دعای ام‌ داوود بسیار سفارش شده به خصوص در روز سوم ایام البیض یعنی روز پانزدهم ماه رجب که براى برآورده شدن حاجات و از بین رفتن غصه‌ ها و دفع ظلم ظالمان مؤثر می باشد.

نحوه خواندن دعای ام داوود در ایام البیض برای گرفتن حاجت این گونه است که وقتی فردی بخواهد این عمل را بجا آورد، روز سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم را روزه بگیرد و در روز پانزدهم نزدیک ظهر غسل کند و وقت زوال ظهر، نماز ظهر و عصر را بجا آورد در حالتی که رکوع و سجده را طوری انجام دهند که تمام حواسشان به نمازشان باشد و در مکانی خلوت قرار بگیرند که کسی سخن نگوید. وقتی نماز به اتمام رسید رو به قبله بنشیند و 100 مرتبه سوره حمد، 100 مرتبه سوره اخلاص، و 10 مرتبه آیه الکرسى را قرائت کند. سپس سوره‌ انعام، بنى‌ سوره بنی اسرائیل، سوره کهف، سوره لقمان، سوره یاسین، سوره صافات، سوره فصلت، سوره شوری، سوره دخان، سوره فتح، سوره واقعه، سوره ملک، سوره قلم و سوره انشقاق و سوره‌ های بعد از انشقاق را تا آخر قرآن قرائت کند و پس از اتمام در حالی که رو به قبله است دعای ام داوود را که در کتاب مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی آمده با توجه بخواند. این دعا سبب هر چه زودتر برآورده شدن حاجات میشود و ثواب بسیاری نیز دارد.

تریپ لند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا