مذهبی

کسب و کار حرام چه اثری بر زندگی انسان دارد؟

در این مطلب از سایت تریپ لند کسب و کار حرام چه اثری بر زندگی انسان دارد؟ را برای شما آماده کرده ایم. امیدواریم از این مطلب لذت ببرید.

بدیهی است که کسب و کار حرام آثار بدی بر زندگی انسان دارد. انسان با به دست آوردن مال حرام مرتکب گناه بزرگی می شود که حتی اگر همه آن اموال را هم در راه خیر مصرف کند. گناهش پاک نمی شود. کسب و کار حرام چه اثری بر زندگی انسان دارد؟ از زبان بزرگان دین شنیده ایم که تاثیرات مال و پول حرام بسیار است. مال حرام به خاطر تاثیرات منفی که در زندگی انسان دارد یکی از مباحث مهم دینی و انسانی محسوب می شود.

کسب و کار حرام چه اثری بر زندگی انسان دارد؟

 مستجاب نشدن دعاها،یکی از آثار منفی درآمد حرام است. امیرالمومنین به کمیل فرمود: ای کمیل زبان از قلب سرچشمه می گیرد و قلب نیز از غذای انسان، پس به آنچه که قلب و جسم خود را به آن تغذیه می کنی توجه کن که اگر حلال نباشد، خداوند متعال نه تسبیح تو را می پذیرد و نه شکر تو را.

و همچنین پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:« مَنِ اکتسب مالًا حراماً لَم یقبَلِ اللّهُ مِنه صَدَقَةً و لا حجّاً و لا اعتماراً و کتب اللّهُ له بِعدد اجرِ ذلک اوزاراً»کسی که مالی را از راه حرام به دست آورد خداوند هیچ صدقه، حج و عمره ای را از او نمی پذیرد و به مقدار اجر حلال (همان کار) برای او گناه می نویسد.

ودر جای دیگر پیامبر می فرماید: «مَن اکلَ لُقمَةً مِن حَرامٍ لَم تُقبَل لَهُ صَلاة اربعین لیلةً»کسی که یک لقمه حرام بخورد نماز چهل شبش پذیرفته نمی شود.

دور شدن از خداوند و غرق شدن در گناه از عواقب مال حرام است. پیامبر گرامی فرمودند: «طَلَبُ الحَلالِ جِهادٌ.»به دنبال روزی حلال رفتن، جهاد در راه خدا است. و بار دیگر رسول اکرم بیان کردند: «مَن طَلَبَ الدُّنیا حَلالاً فی عَفافٍ كانَ فی دَرَجَةٍ الشّهداءِ.»كسی که دنیای خود را با عفّت نفس و از راه حلال تأمین می‌كند مقام و منزلت شهیدان را خواهد داشت. و امیرالمؤمنین می فرماید: «ضِیاءُ القَلبِ مِن أَكْلِ الحَلالِ.» صفا و نورانیت قلب، نتیجة لقمه حلال است. امام جعفر صادق(ع) می فرماید: «مَن باتَ كالّاً مِن طَلَبِ الحَلالِ باتَ مَغفوراً لَهُ.»کسی که به دنبال روزی حلال، روز خود را خسته و درمانده سپری کرده، (بداند كه) شب خود را (نیز) با گناهان آمرزیده سپری خواهد نمود.

کسب و کار حرام چه اثری بر زندگی انسان دارد؟ ازآثار دیگر کسب و کار حرام این است که انسان دچار عذاب های دنیوی و اخروی می شود. در این باره امام جعفر صادق (ع): «كَسْبُ الحَرامِ یَبینُ فی ‌الذُّرِّیَّةِ.» درآمد حرام و نامشروع، اثر آن در نسل و اولاد ظاهر می‌شود.

ذکر و دعاهایی برای کسب رزق و روزی حلال و کسب و کار (از ائمه اطهار)

هنگامی که اندوخته مال انسان از حرام باشد به راحتی از کف می رود. ازدست دادن مال در جای نادرست از اثرات کسب و کار حرام است. امیرالمؤمنین می فرماید:«طوبی لِمَن ذَلَّ فی نَفسِه وَ طابَ كَسبُه.»خوشا به حال کسی که در نزد خود فروتن و متواضع، و درآمدش طیّب و طاهر باشد. رسول اکرم می فرماید:«انَّ الدینارَ وَ الدُّرهَمَ اَهْلَكا مَنْ كانَ قَبلكُمْ و هُما مُهْلِكاكُمْ. »درهم و دینار آنان را که پیش از شما بودند هلاک کردند، و همان دو هلاک کننده شمایند.

کسب و کار حرام چه اثری بر زندگی انسان دارد؟ از بین رفتن برکت از مال نشات گرفته از مال حرام است. درآمدی که از راه حلال بدست نیامده باشد نه تنها هیچ برکتی ندارد بلکه توجه خدارا نیز از انسان می گیرد. امام جعفر صادق (ع) می فرمایند: «لاخَیرَ فی مَن لایُحِبُّ جَمْعَ المالِ مِن حلالٍ یَكُفُّ بِهِ وَجهَهُ و یَقضی بِهِ دَینَهُ وَ یَصِلُ بِهِ رَحِمَهُ.» کسی که خواهان اندوختن مال از راه حلال و مشروع نباشد که با آن آبروی خود را حفظ کند و بدهی خود را ادا نماید و از راه آن صلة ارحامش را به جا بیاورد هیچ گونه خیر و امیدی در وجود او نیست.

کسب و کار حرام چه اثری بر زندگی انسان دارد؟ اگر کسب و کار مومن از راه حلال نباشد،و به طمع زرق وبرق دنیا به حرام روی بیاورد، فقر و تنگدستی نصیبش می شود.امام محمدباقر(ع)میفرماید:«أخَبثُ المكاسِبِ كَسبُ الرِّبا.» پلیدترین کسب و درآمدها كسب ربا خواری است. امام کاظم (ع)می فرماید:« إنَّ الحَرامَ لايُنمى و إن نُمِىَ لايُبارَكُ فيهِ »مال حرام افزون نمى گردد و اگر هم افزون گردد بركت نمى يابد . رسول خدا فرمود: کسی که مالی از راه غیر حلال به دست آورد ، خداوند او را تنگدست میکند.

تریپ لند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا