مذهبی

هر شب محرم به نام کیست (شب اول تا دهم محرم متعلق به کدام شهید کربلاست)

در این مطلب از سایت تریپ لند هر شب محرم به نام کیست (شب اول تا دهم محرم متعلق به کدام شهید کربلاست) را برای شما آماده کرده ایم. امیدواریم از این مطلب لذت ببرید.

در این نوشته می خواهیم ببینیم هر یک از شب های محرم به نام چه کسانی است و هر شب محرم متعلق به کیست. نامگذاری شب های محرم به ترتیب شهادت شهیدان کربلا نیست بلکه تنها برای عرض ادب به هر یک از شهیدان کربلا و واقعه عاشورا هر شب از محرم را به نام یکی از آن ها نامگذاری کرده اند و در آن شب عزاداری را به آن شهید اختصاص می دهند. در ادامه خواهیم گفت هر شب ماه محرم به نام کیست.

شب اول محرم به نام کیست؟

مسلم بن عقیل

مسلم ابن عقیل قبل از حادثه کربلا شهید شد. مسلم به درخواست امام حسین روانه کربلا شد تا از مردم بیعت بگیرد اما حضرت مسلم در کربلا به شهادت رسید و امام حسین بی خبر از این ماجرا به سمت کربلا روانه شدند. شب اول ماه محرم به نام حضرت مسلم پسرعموی امام حسین (ع) و برادرزاده حضرت علی (ع) نامگذاری شده است.

شب دوم محرم به نام کیست؟

ورود امام حسین به دشت کربلا

دوم محرم روز ورود امام حسین (ع) به دشت کربلاست. امام حسین (ع) و یارانش در روز دوم محرم سال 61 قمرى به سرزمین کربلا وارد شد و وقتی فهمید آنجا کربلاست فرمود: “اللهم انى اعوذبک من الکرب و البلاء” و گفت اینجا محل ریختن خون ما است چون پیش از آن از جدش حضرت پیامبر درباره کربلا شنیده بود.

شب سوم محرم به نام کیست؟

حضرت رقیه (س)

سوم محرم متعلق به حضرت رقیه دختر 3 ساله امام حسین (ع) می باشد. علت شهادت ایشان در روز سوم محرم نیست زیرا حضرت رقیه در 5 ماه صفر و به دلیل رنج سفر از کربلا به شام و مشاهده سر بریده پدرش امام حسین ع از دنیا رفت.

شب چهارم محرم به نام کیست؟

حضرت زینب و حضرت حربن یزید ریاحی

حضرت زینب خواهر گرامی امام حسین (ع) که در همه حوادث کربلا و حتی بعد از عاشورا نقش مهمی در ماندگاری واقعه کربلا داشتند و از نزدیک شاهد به شهادت رسیدن عزیزان خود بودند. حضرت زینب بعد از شهادت اما حسین (ع) به همراه خاندان امام حسین به اسارت گرفته شده و به شام رفتند. حضرت زینب اسوه صبر و ایستادگی هستند.

حر یکی از شهیدان کربلاست که یک شبه مسیر زندگیش را عوض کرد و بعد از توبه تبدیل به یکی از یاران امام حسین شده و شهید شد.

شب پنجم محرم به نام کیست؟

حبیب بن مظاهر، حضرت عبدالله بن حسن و حضرت زهیر(ع)

زهیر یکی از فرماندهان سپاه امام حسین (ع) بود که چند روز قبل از واقعه کربلا به امام حسین (ع) پیوست و از یاران ایشان گردید.

حبیب بن مظاهر پس از اطلاع از خیانت کوفیان برای یاری امام حسین (ع) شتافت و در ظهر عاشورا در سن 75 سالگی به شهادت رسید. بعد از شهادت حبیب ابن مظاهر امام حسین بر بالین وی امد و گفت: اَحْتَسِبُ نَفْسی و حماة اَصحابی» پاداش خود و یاران حامی خود را، از خدای تعالی انتظار می‌برم.

عبدالله بن حسن پس امام حسن (ع) نیز در واقعه کربلا به شهادت رسید. وی در میدان کربلا برای دفاع از عموی خود امام حسین (ع) دستش را جلوی شمشیر دشمن گرفت تا به امام حسین آسیبی نرسد. سپس توسط تیر حرمله در آغوش امام حسین (ع) به شهادت رسید.

شب ششم محرم به نام کیست؟

حضرت قاسم

نوجوان سیزده یا 16 ساله کربلا فرزند امام حسن مجتبی (ع) در روز عاشورا به شهادت رسید. شب عاشورا امام حسین به یاران خود فرمود که فردا همه شما به شهادت می رسید حضرت قاسم از عمویش پرسید آیا من هم شهید می شوم؟ پیامبر از حضرت قاسم پرسید مرگ در نظر تو چگونه است و او پاسخ داد از عسل شیرین تر است.

شب هفتم محرم به نام کیست؟

حضرت علی اصغر(ع)

کودک 6 ماه و شیرخواره امام حسین (ع) در روز عاشورا توسط تیر حرمله به شهادت رسید. هر ساله در اولین جمعه ماه محرم همایش شیرخوارگان حسینی برای بزرگداشت یاد حضرت علی اصغر کوچک ترین شهید کربلا برگزار می شود.

شب هشتم محرم به نام کیست؟

حضرت علی اکبر (ع)

حضرت علی اکبر بزرگترین فرزند امام حسین ع بود که در روز عاشورا به شهادت رسید. ایشان اولین فرد از قبیله بنی هاشم بود که به شهادت رسید پس از شهادت ایشان امام حسین قاتلینش را لعنت کرد. روز ولادت حضرت علی اکبر (ع) روز جوان نامگذاری شده است.

شب نهم محرم به نام کیست؟

حضرت ابوالفضل العباس (ع)

تاسوعا روز نهم محرم متعلق به حضرت عباس برادر باوفای امام حسین (ع) است که به او لقب سقای کربلا و علمدار کربلا را داده اند زیرا برای رفتن آب به نحر فرات رفته بود که توسط دشمن ملعون به شهادت رسید. حضرت عباس فرزند حضرت امیر المومنین و ام البنین است. حضرت عباس با وجود دو امام نامه از سوی عبیدالله بن زیاد آن ها را نپذیرفت و در کنار برادر جنگید تا به شهادت رسید.

شب دهم محرم به نام کیست؟

امام حسین (ع)

سرور و سالار شهیدان کربلا امام حسین (ع) فرزند امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) به دعوت مردم کوفه به سمت کربلا روانه شد اما کوفیان راه را بر او بستند و سپس در روز دهم محرم سال 61 هجری قمری به شهادت رسیدند. امام حسین (ع) هدف از قیام خود را امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح امت جدش بیان کرد و حاضر نشد با یزید بیعت کند تا دین جدش را زنده نگاه دارد.

مطالب پیشنهادی:

کتاب های معتبر درباره وقایع عاشورا

در ماه محرم چه دعاهایی بخوانیم

تریپ لند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا