مذهبی

مبطلات غسل

در این مطلب از سایت تریپ لند به مبطلات غسل می پردازیم. پس به شما پیشنهاد می کنیم حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

منظور از حَدَث اصغر چيست:

هر چه كه موجب فقط وضو شود، مانند خروج بول (ادرار)   و غائط (مدفوع) و باد معده.

 منظور از حَدَث اكبر چيست :

هر چه كه موجب غسل شود ، مانند جماع و حيض.  

در نوشتار قبل متن رساله درباره حدث اصغر و اکبر مطرح شد از اینجا کلیک کنید و مطالعه نمایید.

مبطلات غسل

پرسش 117 . در صورتى كه قبل از غسل جنابت، يكى از مبطلات وضو از انسان سر زند، آيا بايد بعد از غسل، وضو نيز بگيرد؟

همه مراجع: خير، بعد از غسل جنابت، نبايد براى نماز وضو بگيرد.

پرسش 118 . آيا بعد از غسل، خارج شدن بول و باد معده آن را باطل مى كند؟

همه مراجع: خير، غسل باطل نمى شود؛ ولى بايد براى نماز وضو بگيرد. [2]

 

پرسش 119 . اگر در اثناى غسل جنابت، حدث اصغر (بول، باد معده و…) خارج شود، آيا غسل صحيح است؟

آيات عظام امام، خامنه اى، صافى، فاضل و نورى: غسل باطل نمى شود و آن را تمام كند؛ ولى بهتر (احتياط مستحب) است آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام يا اعاده) از سر گيرد. در هر صورت بايد براى نماز و هر كارى كه در آن طهارت لازم است، وضو نيز بگيرد.[3]

آية اللّه  بهجت: لازم نيست غسل را تمام كند و بنابر احتياط واجب بايد آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام يا اعاده)، از سر گيرد و براى نماز  و هر كارى كه در آن طهارت لازم است، وضو نيز بگيرد.[4]

آية اللّه  تبريزى: بايد غسل را از سر گيرد و بنابر احتياط واجب، بايد براى نماز و هر كارى كه در آن طهارت لازم است، وضو نيز بگيرد.[5]

آية اللّه  سيستانى: غسل باطل نمى شود؛ ولى بنابر احتياط واجب بايد براى نماز و هر كارى كه در آن طهارت لازم است، وضو بگيرد.[6]

آية اللّه  مكارم: بنابر احتياط واجب، بايد غسل را از سر گيرد و براى نماز و هر كارى كه در آن طهارت لازم است، وضو نيز بگيرد.[7]

آية اللّه  وحيد: بنابر احتياط واجب بايد غسل را تمام كند و دوباره از سر گيرد و براى نماز و هر كارى كه در آن طهارت لازم است، وضو نيز بگيرد.[8]

  • [1]. توضيح المسائل مراجع، م 391؛ نورى، توضيح المسائل، م 392 و خامنه اى، اجوبة، س 188.
  • [2]. العروة الوثقى، فصل فى مستحبات غسل الجنابه، م 10.
  • [3]. امام، تحرير الوسيلة، ج 1، واجبات الغسل، م 19؛ توضيح المسائل مراجع، م 386 ؛ خامنه اى، اجوبة، س 185 و نورى، توضيح المسائل، م 387 و تعليقات على العروة، فصل فى مستحبات الغسل، م 8.
  • [4]. وسيله النجاة، ج 1، م 218.
  • [5]. منهاج الصالحين، ج 1، م 204.
  • [6]. توضيح المسائل مراجع، م 386
  • [7]. همان، م 386.
  • [8]. توضيح المسائل، م 392. (احكام وضو غسل و تيميم،  پرسمان).

مطابق نظر آيت الله خامنه اي

س: در اثناى غسل جنابت يكى ‌از مبطلات وضو پيش مى‌‌آيد، آيا در وسعت وقت مى‌‌توان دوباره غسل كرد كه احتياج به وضو گرفتن مجدد نباشد و با همان غسل نماز خواند؟

ج) در فرض مرقوم بايد وضو بگيرد و تجديد غسل تأثيرى ندارد.

شاید این مطالب را هم بپسندید:

شك در غسل

احكام تشخيص مني در مردان و زنان

غسل چله بعد از زایمان

تنگی وقت برای غسل جنابت

س: آيا حدث اصغر در اثناى غسل باعث باطل شدن غسل مى‌‌گردد؟

ج) حدث اصغر در اثناى غسل به صحّت غسل ضرر نمى‌رساند و لازم نيست که غسل از ابتدا شروع شود، ولى در غسل جنابت چنين غسلى کفايت از وضو براى نماز و ساير اعمالِ مشروط به طهارت از حدث اصغر نمى‌نمايد.

س: آيا در اثناء غسل مى‌‌توان دوباره نيّت همان غسل را كرد و از نو شروع كنيم؟

ج) اگر غسل باطل نبوده است، مشروع نيست مگر بخواهد احتياط کند که در اين صورت مى‌‌تواند در ميان غسل دوباره اعضاى شسته شده را به نيّت غسل احتياطاً بشويد به شرط آن که منجر به وسواس نشود. استفتائات جدید.


طبق نظر آيت الله مكارم شيرازي

مبطلات غسل

پرسش :چه چیزهایی غسل را باطل می کند ؟
پاسخ :
چیزهایی که غسل را باطل می کند ، آن هایی می باشد که به واسطه آن ها غسل واجب می شود، مانند:1- جنابت. 2- خون حیض.3 – خون استحاضه. 4- خون نفاس. اگر یکی از این چهار چیز پیدا شود ،هم وضو باطل می شود و هم غسل واجب می شود.

 

«استفتاء اختصاصی سایت هدانا از دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی»

سوال: چنانچه در حین غسل، حدث اصغر سر بزند( یعنی بول یا باد معده از مخرج غائط خارج شود)؛ غسل چه حکمی دارد؟ در سایت رسمی معظم له گفته شده که ضرری برای غسل ندارد؟ و در استفتائات و جای دیگر بنابر احتیاط واجب باید از سر بگیرد؟

کدام حکم صحیح است و آیا نظر معظم له تغییر کرده است؟

پاسخ:

آخرین فتوای معظم له در این مورد این است اگر در بين غسل، حدث اصغر از او سر زند (يعني کاري که وضو را باطل مي کند انجام دهد مثلا ادرار کند) ضرري به غسل او نمي زند ولي براي نماز و مانند آن بايد وضو بگيرد. 

منبع: استفتاء سایت هدانا از دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

 


مطابق نظر آيت الله سيستاني
مسأله ۳۸۴ ـ اگر در بین غسل، حدث اصغر از او سر زند، مثلاً بول کند، لازم نیست غسل را رها کرده و غسل دیگری بنماید، بلکه می‌تواند غسل خود را تمام نماید و ـ بنا بر احتیاط لازم ـ باید وضو هم بگیرد، ولی اگر از غسل ترتیبی به ارتماسی و یا از ارتماسی به ترتیبی عدول نماید، لازم نیست وضو هم بگیرد. رساله توضيح المسائل آيت الله سيستاني .

پرسش: اگر پس از اتمام غسل بفهمد که قسمتی از طرف چپ بدن نشسته مانده ولی حدث اکبر یا اصغر هم از او سر زده آیا شستن همان قسمت کافی است یا باید دوباره غسل کند یا اصولا حکمی دیگر دارد؟

پاسخ: اگر حدث اکبر مثل جنابت صادر نشده باشد همان قسمت را بشوید کافی است و اگر حدث اکبر صادر شده باشد باید مجدد غسل نماید.پرسش: در انجام غسل اگر از آدم بادی یا ادراری خارج شود چه حکمی دارد ؟

پاسخ: می تواند غسل را تمام کند ولی بنابر احتیاط واجب نمی تواند به این غسل جهت نماز اکتفا نماید بلکه باید وضو بگیرد .
پرسش: آیا بول و ادرار غسل را باطل میکند؟
پاسخ: غسل را باطل نمی کند ولی برای نماز باید وضو گرفت و مانند حیض و جنابت است که غسل را باطل می کند. استفتائات حضرت آيت الله سيستاني .

  • ویژه نامه احکام طهارت(وضو، غسل، نجاسات و …)

آيا غسل مستحبي از وضو كفايت مي كند

شك در غسل

یک غسل با چند نیت

زمان غسل

دیدن مانع بعد از غسل



كليد: مبطلات غسل مبطلات غسل مبطلات غسل مبطلات غسل مبطلات غسل مبطلات غسل مبطلات غسل مبطلات غسل  آیا حدث اصغر در حین غسل جنابت، غسل را باطل می کنداگر در هنگام غسل جنابت ، حدث اصغر (بول ، باد معده و…) خارج حکم حدث اصغر در اثناى غسل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا