قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن
در این مطلب از سایت تریپ لند به قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن می پردازیم. پس به شما پیشنهاد می کنیم حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن
1-نظر 10 مرجع درباره احکام و شرایط قسم در نوشتار قبل مطرح شد، از اینجا کلیک کنید و مطالعه نمایید.
در نوشتاری « مجازات قسم و شهادت دروغ در دادگاه» مطرح شد از اینجا کلیک کنید و در تکمیل نوشتار حاضر مطالعه نمایید.
2- قسم و سوگند به غیر نام خدا، حتى قسم خوردن به نام پیامبر (صلى الله علیه وآله) و ائمه اطهار (علیهم السلام) و قسم به قرآن کریم واجب العمل نیست، یعنى اگر کسى به غیر نام خدا قَسَم یاد کند ملزم به انجام آن نمى باشد و مخالفت آن کفاره ندارد. اما باید دانست قسم بی جا و دروغ آثار مخربی بر ایمان دارد، و گاهی قسم دروغ از بزرگترین معاصی کبیره می باشد، مثلا با قسم دروغ حقی ناحق شود. و اگر قسم راست باشد کراهت شدید دارد!.
قسم
تعریف: یعنی انسان به اسم خدا یا صفات مختص به آن، مانند “مقلب القلوب و الابصار” یا صفاتی که غالباً برای او به کار میرود و استعمالش ظهور در خدای متعال دارد (نه دیگران)، مانند خالق، رازق و رحیم، به هر زبانی که باشد، قسم بخورد کاری را انجام دهد یا ترک کند.
نکته
اگر لفظ استعمال شده ظهور در حق تعالی ندارد، اما شخص، منظورش ذات باری تعالی بوده، بنابر احتیاط واجب احکام قسم را دارد.
مسئله : اگر قسم به غیر خداوند باشد، مانند اینکه قسم به پیامبر اکرم (ص)یا ائمه معصومین (ع)یا به قرآن کریم و امثال آن باشد،قسم محقق نمیشود. رساله آموزشی
قسم خوردن به غیر خداوند
سؤال۳: آیا قسم خوردن به قرآن یا امام حسین یا حضرت عباس(علیهم السلام) حکم قسم به الله را دارد؟
جواب: قسم به غیر اسماء خداوند تبارک و تعالی، قسم شرعی محسوب نمی شود و الزام آور نیست و تخلف از آن کفاره ندارد، ولی در هر صورت اگر قسم دروغ بخورد، حرام است.
شکستن قسم
سؤال: اگر شخصی به خدا قسم بخورد که گناه خاصی را ترک کند ولی تخلف کند و مرتکب شود، آیا قسم، باطل می شود یا همچنان باید به قسم عمل کند و در صورت تخلف، مجددا کفاره بپردازد؟
جواب: با اولین تخلف عمدی (که علاوه بر توبه، کفاره* دارد)، قسم باطل می شود و پس از آن، عمل به قسم لازم نیست و کفاره ندارد اما در هر صورت ترک گناه لازم است.
*کفاره شکستن قسم، اطعام یا تأمین لباس برای ده فقیر و در صورت ناتوانی، سه روز روزه می باشد.
کراهت قسم خوردن
نهی قرآن کریم از قسم خوردن به خدا
چرا قرآن بجای قسم خوردن، از عبارت «لا أقسم» استفاده کرده است
سوگندهای قرآن کریم
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
کفاره قسم دروغ به قرآن
پرسش : با عرض سلام من از روی جهالت و نادانی به قرآن قسم خوردم و از عملی که انجام دادم پشیمان هستم و توبه نیز کردم و طرف متقابل کتاب خدا را وسط کشید سر مسئله کوچکی میخواستم از شما راهنمایی بگیرم چه کار باید بکنم؟
پاسخ : قسم به قرآن کفاره ندارد و عمل به آن واجب نیست ولی بعد از این تکرار نکنید و از عمل خود استغفار کنید.
قسم دروغ خوردن به قرآن
پرسش : اگر کسى عمداً به قرآن قسم دروغ بخورد و بعداً پشیمان شود وظیفه او چیست؟
پاسخ : باید توبه کند و با اعمال صالح، گذشته خود را جبران نماید.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله مکارم شیرازی.
مطابق نظر آيت الله سيستاني
۲پرسش: بنده دو بار در مورد دو موضوع مختلف قسم به مقدسات (قرآن و خدا و غیره) خورده ام ولی به علت شدت شهوت آنها را شکستم می خواستم بدانم که حکم مسئله من چیست؟
پاسخ: قسم به غیر از خداوند أثری ندارد وبرای شکستن قسم شرعی باید به ده فقیر به هرکدام حداقل ۷۵۰ گرم طعام مثل گندم یا نان بدهید.
۳پرسش: کفاره ۳ بار قسم خوردن قران به دروغ چیست و باید به چه کسی داده شود ؟
پاسخ: کفاره ندارد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی سیستانی.
- احكام قسم خوردن
- قسم خوردن در معامله
- کفاره شکستن عهد با خدا چیست
- کفاره نذر روزه چقدر است
- نذر زن بدون اجازه شوهر چه حكمي دارد
- احکام نذر و حکم عمل نکردن به آن
- صیغه نذر چگونه است
- نذر فرزند بدون اجازه پدر
- حکم نذر برای امام و امام زاده و تغییر آن
- آیا می توان نذر را تغییر داد
کلید: قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن قسم به قرآن خوردن و کفاره شکستن آن حکم قسم به قرآن کفاره قسم دروغ به قرآن دست گذاشتن روی قرآن کفاره شکستن قسم به خدا قسم خوردن به قران در دادگاه حکم دست گذاشتن روی قرآن قسم دروغ برای حفظ آبرو عواقب قسم دروغ به قران احکام قسم خوردنقسم دروغ برای حفظ آبرو