عمل نکردن به استخاره چه حکمی دارد
در این مطلب از سایت تریپ لند به عمل نکردن به استخاره چه حکمی دارد می پردازیم. پس به شما پیشنهاد می کنیم حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
عمل نکردن به استخاره چه حکمی دارد
نكته : در انتهاء مطلب نظرات مراجع عظام تقليد آمده است.
سوال:
سلام آقای طاها
ببخشید من یه مقدار باید توضیح بدم چون خیلی نتیجه اش واسم مهمه.
من کارم کشاورزیه ولی خیلی علاقه داشتم که کنارش یه کار دولتی هم داشته باشم که توی این وضعیت نامناسب زندگی بتونم درآمد بهتری داشته باشم. به تازگی به واسطه یکی از آشنایان به یک پروژه پیمانکاری دولتی معرفی شدم که به زودی کارش رو شروع میکنه. یکی از نزدیکانم که حرفش واسم خیلی مهمه بهم گفت که چون پروژه پیمانکاریه و معلوم نیست نگهت دارن یا مثلا کار بخاطر کمبود بودجه تعطیل شه و از اینحرفا اصرار کرد که برو استخاره بگیر. منم رفتم استخاره گرفتم بد اومد. اینجا بود که بینمون بحث پیش اومد چون من گفتم استخاره اصلا واسه اینجور مواقع نیست. خداوند خودش اونهمه من و خانوادم دعا کردیم که یه کاری واسه من درست کنه که الان این کار از لطف اونه پس اینکه بیام برم استخاره بگیرم درست نیست ولی ایشون میگن که نه استخاره بد بوده پس این کاره خوب نیست و حتما مشکلی درش هست.
خواستم از شما بپرسم آیا من اشتباه میکنم یا ایشون و راهنماییمون کنید. ممنون.
جواب:
سلام عليكم برادر گرامي
1-استخاره مراحلي دارد. اول، دين به ما امر كرده است كه همواره پيرامون امور تفكر كنيم. و نظر شرع را ببينيم پس از آن مشورت كنيم، يعني از عقل دسته جمعي كمك بگيريم آنگاه اگر از راه عقل فردي و جمعي به جايي نرسيديم و مردد مانديم، خوبست استخاره بگيريم.
فلسفه استخاره براي اينست كه مومن را از شك خارج كند چون ترديد براي ايمان قلب آسيب زاست.
فلسفه استخاره براي اينست كه مومن را از شك خارج كند چون ترديد براي ايمان قلب آسيب زاست. پس توصيه مي كنيم اين مراحل را براي هر استخاره اي طي كنيد متاسفانه برخي از مردم براي كارهاي كه كاملا مشخص است كه خلاف شرع هست نيز استخاره مي گيرند!. اگر جايي به اين نتيجه رسيديد كه كاري براي شما مناسب است و مخالف شرع نيست استخاره نمي خواهد ملاك عقل و مشورت با مومنان باشد براي شما. ما روايات زيادي داريم كه دستور داده اند هميشه نسبت به كارها تفكر و مشورت داشته باشيد. قرار نيسست كه براي هر كاري استخاره گرفته شود!.
2-عمل به استخاره واجب نيست، اما خوبست كه پايبند باشيد، به گونه اي نشود كه ما استخاره بگيريم و هرگاه بد آمد و باب ميلمان نبود آن را رها كنيم. پس خوبست استخاره نگيريم و اگر گرفتيم عمل كنيم.
3-براي اينكه برخلاف استخاره عمل كنيد ، ببينيد شرايط شما عوض شده يا نه اگر شرايط عوض شده باشد مي توانيد برخلاف آن عمل كنيد.
4-اگر كار شما به گونه اي هست كه فكر مي كنيد براي شما سودده است، خب مي توانيد برخلاف استخاره عمل نماييد اما با توجه به اهميت كارتان؛ مناسب با آن صدقه دهيد. مي توانيد با صدقه و با توسل؛ انشاالله اگر مانعي هم بوده برطرف نماييد.
انشاالله شما و ساير مومنان همواره تحت عنايات خاص امام عصر ارواحنا فدا باشيد.
وفقكم الله لكل الخير
عمل نکردن به استخاره یا تکرار استخاره
سؤال۱۵: درباره موضوعی استخاره کرده ام جواب آن زیاد موافق نظر بنده نبود، خلاف استخاره عمل کردن یا استخاره مجدد جایز است؟
جواب: شایسته است انسان در اموری که می خواهد دربارۀ آنها تصمیم بگیرد، ابتدا تأمل و دقت کند یا با افراد با تجربه و مورد اطمینان مشورت کند و در صورتی که تردیدش برطرف نشد، استخاره کند. در هر صورت در عمل به استخاره، الزام شرعی وجود ندارد ولی اگر برای انجام کاری استخاره کردید، بهتر است بر خلاف آن عمل نشود و تا زمانی که موضوع و شرایط آن تغییر نکرده است، دلیلی برای استخاره مجدد وجود ندارد.
س 1434: آیا عمل به استخاره واجب است؟
ج: الزام شرعی در عمل به استخاره وجود ندارد ولی بهتر است بر خلاف آن عمل نشود.
س 1435: بنا بر آنچه گفته میشود که در کارهای خیر نیازی به استخاره نیست. آیا در مورد کیفیت انجام آنها و یا در مورد مشکلات پیش بینی نشدهای که در خلال انجام آنها ممکن است پیش بیاید، استخاره جایز است؟ و آیا استخاره راهی برای شناخت غیب محسوب میشود یا اینکه فقط خدا از آن آگاه است؟
ج: استخاره برای رفع حيرت و ترديد در انجام کارهای مباح است، اعم از اينکه ترديد در اصل عمل باشد يا در چگونگی انجام آن. بنا بر اين در کارهای خير که در آنها حيرت وجود ندارد، استخاره لازم نيست و همچنين استخاره برای آگاهی از آينده شخص يا عمل نمیباشد.
در کارهای خير که در آنها حيرت وجود ندارد، استخاره لازم نيست.
س 1436: آیا در مواردی مثل تقاضای طلاق یا عدم آن استخاره با قرآن صحیح است؟ و در صورتی که شخصی استخاره کند ولی طبق آن عمل نکند، حکم چیست؟
ج: جواز استخاره با قرآن يا تسبيح اختصاص به مورد خاصی ندارد، بلکه در هر امر مباحی که شخص راجع به آن ترديد و حيرت داشته باشد بهطوری که قادر بر اتخاذ تصميم نباشد، میتوان استخاره گرفت و از نظر شرعی عمل به استخاره واجب نيست هرچند بهتر است انسان با آن مخالفت نکند.
س 1437: آیا استخاره با تسبیح یا قرآن در مسائل سرنوشت ساز مانند ازدواج جایز است؟
ج: شايسته است انسان در اموری که میخواهد راجع به آنها تصميم بگيرد، ابتدا تأمل و دقت کند و يا با افراد با تجربه و مورد اطمينان مشورت نمايد و در صورتی که با اين کارها تحيّر او برطرف نشد، میتواند استخاره کند.
س 1438: آیا چند بار استخاره برای یک کار صحیح است؟
ج: چون استخاره برای رفع حيرت است، بنا بر اين بعد از برطرف شدن حيرت با استخاره اول، تکرار آن معنی ندارد مگر آنکه موضوع تغيير کند.
سؤال: آیا عمل به استخاره، واجب است؟
جواب: واجب نیست، اما بهتر است خلاف آن عمل نشود.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای
استخاره از طریق رایانه[استخاره]
پرسش :استخاره با قرآن از طریق رایانه و اینترنت چه حکمی دارد؟
پاسخ :در صورتی که یک فرد حقیقی استخاره را انجام دهد و نتیجه اعلام شود یا نرم افزار طوری تنظیم شده باشد که آیات آغاز یکی از صفحات قرآن را بدون اطلاع قبلی منعکس کند، مانعی ندارد.
اعتبار تقویم های نجومی [استخاره]
پرسش :تقویم هایی در بازار موجود است که معروف به تقویم های نجومی است.در این تقویم ها مواردی همچون ورود برج های فلکی به یکدیگر ( به طور مثال داخل شدن برج قمر به برج عقرب ) و مسایلی از این قبیل مطرح می باشد. و در اثر این تغییرات نجومی نتایجی همچون موارد زیر در آن موجود است:
– در فلان ایام انجام کارهای خیر، خوب است.
– در فلان ایام انتقال منزل و اسباب کشی خوب است.
– و موارد دیگر.
حال سوالی که از حضرتعالی داشتم این است که :
آیا میتوان به چنین تقویم هایی اطمینان داشت و آیا چنین مواردی در شرع مقدس اسلام میباشد. و آیا در اثر عمل نکردن و یا عمل کردن به این موارد ، تاثیری در نتیجه کار دارد یا خیر؟
پاسخ :اعتباری ندارد ولی آنچه درباره قمر در عقرب می نویسند مطابق برخی از روایات دارای آثاری است.
استخاره اینترنتی [استخاره]
آیا گرفتن استخاره در ازدواج لازم است
روش صحیح استخاره با تسبیح و قرآن
استخاره ازدواج فامیلی
استخاره در ازدواج
پرسش :ببخشید این استخاره های اینترنتی که موجوده درسته؟
پاسخ :در صورتی که یک فرد حقیقی استخاره را انجام دهد و نتیجه اعلام شود یا نرم افزار طوری تنظیم شده باشد که آیات آغاز یکی از صفحات قرآن را بدون اطلاع قبلی منعکس کند، مانعی ندارد.
استخاره گرفتن بصورت عادت [استخاره]
پرسش :آیا عادت قرار گرفتن استخاره در تمام امور ریز و درشت باعث سلب اختیار و مسئولیت نمی شود؟ یعنی به هر حال ممکن است روز قیامت گریبان شخص را بگیرند که چرا در فلان انتخاب، (با این که مرتکب حرامی نشدی) فلان کار را نکردی که منافع بیشتری در آن بود؛ و باید از علم و عقل و شواهد مختلف استفاده می کردی نه این که با استخاره خیال خود را راحت کنی…
پاسخ :باید توجه داشت استخاره مربوط به جایی است که انسان نه با علم و عقل خود بتواند راه را تشخیص دهد و نه از طریق مشاوره بطوریکه حیران و سرگردان شود در غیر این موارد استخاره صحیح نیست.
عمل به نتیجه استخاره [استخاره]
پرسش :آیا پس از انجام استخاره موظف به انجام آن هستیم؟
پاسخ :عمل به نتیجه استخاره وجوب شرعی ندارد.
عمل نکردن به استخاره [استخاره]
پرسش :آیا در صورت انجام استخاره، عمل به آن واجب است؟
پاسخ :عمل به استخاره واجب نیست ولى حتّى الامکان مخالفت نشود مگر این که مدّت قابل ملاحظه اى تاخیر بیندازد و بعد اقدام کند.
عمل به استخاره در صورت جواب منفی شدن [استخاره]
پرسش :استخاره کردن از قرآن و در صورت جواب منفی عمل به آن چه مسئله ای پیش می آورد؟ کلا فلسفه استخاره از قرآن چیست؟
پاسخ :استخاره نوعی مشورت با خداوند است بدین معنی که اگر انسان در انجام یا ترک کاری مردد شود ابتدا در اطراف آن و آثار و لوازم و توابعش فکر و اندیشه می کند اگر به نتیجه ای رسید طبق آن عمل می کند وگرنه با افراد کاردان و با تجربه و آگاه در مورد آن مشورت می کند اگر به نتیجه رسید طبق آن عمل می کند در غیر این صورت با خداوند از طریق استخاره مشورت می کند و مطابق آن عمل می کند.
البته عمل به استخاره واجب نیست ولی خوب است بی جهت با آن مخالفت نگردد مگر این که مدت زمانی بگذرد که در این صورت مخالفت با آن پس از پرداخت صدقه ای بی مانع است.
استخاره و تفأل به قرآن [استخاره]
پرسش :آیا استخاره و تفأل با استفاده از کلام الله مجید براى خود و دیگران جایز است؟
پاسخ :استخاره با قرآن اشکالى ندارد ولى بهتر است از تفال به قرآن خود دارى شود.
تجدید استخاره [استخاره]
پرسش :آیا در مورد ازدواج، تجدید استخاره جایز است به چه روش؟
پاسخ :در هیچ مورد تجدید استخاره درست نیست مگر این که مدّت قابل ملاحظه اى بگذرد یا شرایط مورد استخاره تغییر کند.
تجدید استخاره [استخاره]
پرسش :آیا در مورد ازدواج، تجدید استخاره جایز است به چه روش؟
پاسخ :در هیچ مورد تجدید استخاره درست نیست مگر این که مدّت قابل ملاحظه اى بگذرد یا شرایط مورد استخاره تغییر کند.
تفأل به قرآن هنگام تحویل سال [استخاره]
پرسش :موقع تحویل سال همسرم قرآن را به نیت چگونگی احوال ما در سال جدید باز کرد و آیه «کل نفس ذائقة الموت» که در وسط صفحه بود به چشمش خورد، بعد خودم چند بار تفأل زدم و هر بار آیاتی با همین مضمون می آمد. از آن روز به بعد به کلی به هم ریخته ام و خیلی نگران همسرم هستم. لطفاً ما را راهنمایی کنید.
پاسخ :فال گرفتن با قرآن اعتباری ندارد و حتی در بعضی موارد اشکال شرعی دارد؛ تنها می توان با قرآن استخاره کرد. در فرض سوال، صدقه ای بپردازید و نگران نباشید.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی مكارم شيرازي.
پرسش: آیا استخاره به طریقی که امروزه در میان ما متداول است، شرعاً وارد و پسندیده است؟ و آیا تکرار آن ضرری دارد اگر با تصدّق همراه شود تا با خواسته استخاره کننده، برابر گردد؟
پرسش: آیا برای ازدواج نیازی به استخاره می باشد ؟
الاستفتاءات » الإستخارة
١السؤال: هل يجب علي المستخير الالتزام بالاستخارة؟ وهل يجوز له اعادة الخيرة بعد مضي وقت؟
٢السؤال: هل يستحب الطهارة في الخيرة؟
٣السؤال: ما أفضل الأوقات في عمل الخيرة؟
٤السؤال: هل يجوز الأستخارة على نفس الموضوع اكثر من مرة بغية الحصول على نتيجة ايجابية وبأيها يؤخذ؟ (اي بالأولى ام بألاخيرة)؟
٥السؤال: ما هو رأيكم بالاستخارة ؟
٦السؤال: ما هي كيفية الاستخارة بالسبحة ؟
الجواب: يكفي أن تذكر الصلوات (اللهم صل علي محمد وآل محمد) ثلاثاً ثم تقبض السبحة فتحسب اثنين اثنين فأن خرج اثنين فهي غير جيدة وأن بقيت واحدة فهي جيدة.
٧السؤال: هل تنصحون بأخذ خيرة في أمر الزواج ؟
٨السؤال: هل الخيرة عند الحيرة أم هي جائزة في كل الأحوال ؟
٩السؤال: هل الاستخارة الموجودة حالياً ( بالسبحة والقرآن الكريم وصلاة الرقاع) لها سند معتبر؟
١٠السؤال: نحن فتيات نبلغ من العمر ( ٢٩ – ٢٧ – ٢٥ ) وكل خاطب يتقدم إلى خطبتنا يقوم والدنا بأخذ الاستخارة وفي اغلب الأحيان تكون الاستخارة نهي ، ولهذا السبب نحن معطلات عن الزواج . فهل تصح الخيرة من عدمه في هذا الموضع ؟
السؤال: هل الاستخارة بالطريقة المتبعة عندنا الان ، محبَّذة شرعاً أو واردة ؟ وهل هناك من ضير في تكرار الإستخارة مع التصدق لتوافق رغبة المستخير؟
١٢السؤال: الاستخارة، اذا كانت جيدة هل يجوز عدم الالتزام بها والعمل بها كترك الموضوع مثلاً؟
١٣السؤال: لو اني اخذت استخارة وكانت غيرجيدة فهل استطيع ان اذبح شيء من الخراف واوزعه علي الفقراء وابداً العمل به؟
١٤السؤال: هل الاستخارة بالطريقة المتبعة عندنا الان ، محبَّذة شرعاً أو واردة ؟ وهل هناك من ضير في تكرارالإستخارة مع التصدق لتوافق رغبة المستخير؟
١٥السؤال: ما راي سماحتكم في الاستخارة بالقرآن الكريم ؟
١٦السؤال: كيف تكون الاستخارة ؟ ما هي كيفيتها ؟ واذا كنت محتارة بين شيئين وظهر لي بعد الاستخارة ان احدهما سلبي فهل يجب علي الا افعله واذا فعلته ما هو الحكم ؟
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی سیستانی.
ويژه نامه استخاره و آداب آن
- استخاره با الهام قلبى
- استخاره ذات الرقاع چيست
- استخاره آنلاين با قرآن كريم
- روش استخاره با تسبيح
- روش استخاره با قرآن
- آداب و شرايط استخاره
- شرايط استخاره چيست
- استخاره براي ازدواج
- عمل نکردن به استخاره چه حکمی دارد