مذهبی

حكمت چيست كه خداوند آنرا خير كثير ناميده…

در این مطلب از سایت تریپ لند به حكمت چيست كه خداوند آنرا خير كثير ناميده… می پردازیم. پس به شما پیشنهاد می کنیم حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

حكمت چيست كه خداوند آنرا خير كثير ناميده است؟

در كافى از حضرت صادق (علیه السلام) روايتى در ذيل آيه 269، بقره‏ يُؤْتِى اَلْحِكْمَهَ مَنْ يَشاءُ وَ مَنْ يُؤْتَ اَلْحِكْمَهَ فَقَدْ أُوتِىَ خَيْراً كَثِيراً (2: 269) نقل شده كه حضرت فرمود:

مراد از حكمت در اين آيه اطاعت خداوند و معرفت و شناختن امام است.

اين روايت را عياشى در تفسير خود و برقى در محاسن ذكر نموده ‏اند و نيز به نقل ديگرى از امام صادق (علیه السلام) آمده است كه حضرت فرمود:

حكمت روشنى و چراغ معرفت است و سبب پرهيزكارى است و نتيجه درستى است و اگر بگوييم خداوند نعمتى بزرگ‏تر و بهتر و بالاتر از نعمت حكمت به بندگانش عطا نفرموده همانا راست گفتيم.

شاید این مطالب را هم بپسندید:

راه‌های دعوت به حق

از ديدگاه روايات لقمان چگونه حكمت خود را به دست آورد؟

مرحوم علامه طباطبايى در ذيل آيه 269، بقره حكمت را چنين معنى مى ‏كند: حكمت عبارت است از قضاياى حقه ‏اى كه مطابق با واقع باشد يعنى به نحوى مشتمل بر سعادت بشر باشد. مثلاً معارف حقه الهيه درباره مبدأ و معاد باشد و يا اگر مشتمل بر معارفى از حقايق عالم طبيعى است معارفى باشد كه باز با سعادت انسان سر و كار داشته باشد.

مانند حقايق فطرى كه اساس تشريعات دينى را تشكيل مى‏دهد.

در تفسير نمونه: براى حكمت معانى زيادى از قبيل معرفت و شناخت اسرار جهان هستى و آگاهى از حقايق قرآن و رسيدن به حق از نظر گفتار و عمل و بالاخره معرفت و شناسايى خدا ذكر شده است كه همه آنها در يك معنى وسيع جمع است.

براى آگاهى بيشتر ر. ك: 1- سوره بقره، آيه 269 تفسير ابن كثير، ج 1، ص 480 2- تفسير كبير، ج 7، ص 72 3- تفسير پرتوى، ج 2، ص 241 4- مجمع‏البيان، ج 2، ص 659 5- التبيان، ج 2، ص 348 6- النتير، ج 3، ص 62 7- آيه 125 سوره نحل، تفسير التحرير، ج 14، ص 327 8- آيه 31 سور بقره، تفسير كبير، ج 2، ص. 178

پرسمان/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا