احكام تشخيص مني در مردان و زنان
در این مطلب از سایت تریپ لند به احكام تشخيص مني در مردان و زنان می پردازیم. پس به شما پیشنهاد می کنیم حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
احكام تشخيص مني در مردان و زنان
1- احکام جنابت مطابق نظر 10 مرجع را از اینجا کلیک کنید و مطالعه نمایید.
2- در انتهاي مطلب نظرات مراجع به صورت مستند و تفكيكي آورده شده است.
پرسش ۶۶ . راه هاى تشخیص جنابت چیست؟
همه مراجع: به دو چیز انسان جنب مى شود:
۱. آمیزش جنسى به مقدار دخول نسبت به مرد و زن [اگرچه منى بیرون نیاید] .
۲. بیرون آمدن منى، چه در خواب باشد یا بیدارى، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بى شهوت، با اختیار باشد یا بى اختیار.
. توضیح المسائل مراجع، م ۳۴۵ ؛ وحید، توضیح المسائل، م ۳۵۱: وحید، توضیح المسائل، م ۳۵۱ ؛ نورى، توضیح المسائل، م ۳۴۶ و خامنه اى، اجوبة الاستفتاءات، احکام غسل جنابت.
سوال: رطوبتي از من خارج شده است از كجا تشخيص بدهم اين رطوبت مني است تا پس از آن غسل جنابت را انجام دهم؟
جواب :
خروج منىّ از زنان و مردان در خواب يا بيداري سبب جنابت است؛ چه با شهوت، فشار و سستى بدن همراه باشد يا نباشد، البته در صورتی که شخص یقین کند از او منی خارج شده است. شخصی که منی از او خارج شده در اصطلاح «جُنُب» نامیده می شود و واجب است براي اعمالي كه نيازمند طهارت است ، مانند نماز و روزه … غسل جنابت نمايد.
بحثي كه اينجا مطرح مي شود اينست كه ، هرگاه رطوبتى از انسان خارج شود كه منىّ بودن آن مشكوك باشد، فقها نسبت به احكام مردان مي فرمايند: در صورتى كه اين رطوبت خارج شده با نشانه شهوت، فشار و سستى بدن همراه باشد، محكوم به «منىّ» است. البته نظرات مراجع در اينكه تمام اين سه نشانه لازم است يا نه متفاوت است. (در ادامه به ترتيب نظر مراجع گفته مي شود).
حضرت آيت الله خامنه اي وجود هر سه نشانه را در مردان ضروري مي دانند مگر آنكه شخص در صورت نبود يكي از اين نشانه ها از راه ديگري يقين به مني بودن اين رطوبت خارج شده نمايد. در بيمار، وجود دو نشانه شهوت و سستى كفايت مىكند.
تذکر:ملاك جنابت مردان، خروج رطوبت همراه با نشانه: 1-شهوت، 2-فشار 3-سستى بدن مي باشد. (البته برخی از مراجع سستی بدن را شرط نمی دانند).
و ملاك جنابت زنان در هنگام خروج رطوبت مشكوك ، رسيدن به اوج لذت جنسي يا اُرگاسم ( Orgasm ) است. در اين حالت اگر رطوبتي از زنان خارج شود حتي بي آنكه مقاربت و نزديكي داشته باشد؛ انجام غسل جنابت واجب مي گردد. اين تذكر نيز ضروري است كه ساير ترشحات و رطوبت هاي خارج شده پاك مي باشند و اگر شك بشود نيز حكم جنابت را ندارد.
حضرت آیت الله سیستانی در رطوبت های زنان هنگام ملاعبه و موارد مشابه اگر زیاد باشد و جاهای دیگر را آلوده کند نظری دارند که در انتهاء این نوشتار مطرح شده است.
نکته: اگر نشانه های ذکر شده نبود اما شخص از راه های دیگری یقین به خروج منی داشت باید غسل جنابت کند و لباس نجس را تطهیر نماید. مثلا می داند اگر فلان غذا را قبل از خواب بخورد در خواب جنب می شود. با شناختی که از بدن خود دارد می تواند منی را تشخیص بدهد.
حضرت آيت الله خامنه اي از جهت فقهي ملاك جنابت زنان را هنگام خروج رطوبت مشكوك ، رسيدن به اوج لذت جنسي يا ارگاسم مي دانند، در اين حالت اگر رطوبتي از زنان خارج شود حتي بي آنكه مقاربت و نزديكي داشته باشند؛ انجام غسل جنابت واجب مي گردد. اين تذكر نيز ضروري است كه ساير ترشحات و رطوبت هاي خارج شده پاك مي باشند و اگر شك بشود نيز حكم جنابت را ندارند.
- گاهي فرق بين عفونت و مني پرسيده مي شود؟
آنچه مهم است اينست كه زن به اوج لذت جنسي برسد لذا اگر خانمي به اوج لذت جنسي نرسيد بايد بنا را بر پاك بودن تمام ترشحات بگذارد. البته اگر خانمي رابطه جنسي داشت و به اوج لذت هم نرسيد به صرف دخول، واجب است كه غسل جنابت را انجام دهد.
چند نكته:
1- ساختار تشكيل شده مني آقايان با خانم ها متفاوت است و آب خارج شده از زنان داراي اسپرم نمي باشد لذا خانم ها مانند مردان مني ندارند، اما از جهت احكام فقهي، اگر خانمي رطوبتي را پس از رسيدن به اوج لذت جنسي ببيند، اين را مني در بانوان گويند و از جهت حكم با مني آقايان يكسان است يعني نجس مي باشد و غسل جنابت را واجب مي كند.
2- جنابت يا از راه جماع و عمل زناشويي است و يا از جهت خروج مني، لذا اگر آميزش جنسي رخ دهد و آلت جنسي مرد در «قُبل يا دبر» زن وارد شود، حتي اگر مني هم خارج نشود، جنابت تحقق مي يابد و غسل جنابت بر هر دو واجب مي شود.
3- مني با جماع ( آميزش جنسي) و با احتلام ( در خواب) و يا با استمناء (خودارضایی)،بيرون مي آيد.
4- اُرگاسم ( Orgasm ) اوج لذت جنسی یا اوج شهوت در خانم ها متفاوت مي باشد، لذا شايد اندكي تشخيص آن دشوار باشد. هر خانمي بايد به حالات خود توجه نمايد و پس از آن مي تواند حالت ارگاسم يا لذت جنسي را در خود پيدا كند. معمولا اوج لذت جنسي با انقباضات ماهيچه اي در ناحيه لگن، واژينال، رحم و … همراه است. گاهي اين انقباضات منظم و متوالي ، توام با لرزشهاي نامنظم خواهد بود. نوعا در آقايان و خانمها به هنگام ارگاسم ماهیچههای لگنی منقبض شده و رعشههای خفیفی در بدن روی میدهد. پس از ارگاسم مرحله آرامش آغاز میشود که طی آن بدن سست شده و به حالت عادی بازمیگردد.
س 168: آيا رسيدن منى به داخل رحم بدون دخول، سبب جنابت زن مىشود؟
ج: در اين صورت جنابت محقق نمى شود.
س 169: آيا بر زنان پس از انجام معاينات داخلى با وسائل طبى غسل واجب مىگردد؟
ج: تا زمانى که منى خارج نشود، غسل واجب نيست.
س 170: اگر دخول به مقدار حشفه صورت بگيرد، ولى منى خارج نشود و زن نيز به مرحله اوج لذت نرسد، آيا غسل فقط بر زن واجب است يا فقط بر مرد يا بر هر دو؟
ج: با تحقق دخول، ولو به مقدار حشفه، غسل بر هر دو واجب است.
س 171: در مورد احتلام زنان، در چه صورتى غسل جنابت بر آنان واجب مىشود؟ و آيا رطوبتى که هنگام ملاعبه و شوخى با همسر از آنان خارج مىشود، حکم منى را دارد؟ و آيا بدون سست شدن بدن و رسيدن به اوج لذت، غسل بر آنها واجب مىشود؟ بهطور کلى در زنان بدون نزديکى، جنابت چگونه تحقق مىيابد؟
ج: اگر زن به اوج لذت جنسى برسد و در آن حال مايعى از او خارج شود جنابت محقق شده و غسل بر او واجب مىشود و اگر شک کند که به اين مرحله رسيده يا نه و يا شک در خروج مايع داشته باشد، غسل واجب نيست.
س 173: اگر زن بعد از نزديکى همسرش با وى، در حالى که منى در رحم او باقى مانده است، بلافاصله غسل نمايد و بعد از غسل، منى از رحم خارج شود، آيا غسل او صحيح است؟ آيا منى خارج شده بعد از غسل، پاک است يا نجس و موجب جنابت مجدد مىشود يا خير؟
ج: غسل او صحيح است و رطوبتى که بعد از غسل از او خارج مى شود، اگر منى باشد نجس است، ولى اگر منى مرد باشد، باعث جنابت مجدد نمى شود.
س 174: مدتى است که مبتلا به شک در غسل جنابت شده ام، بهطورى که با همسرم نزديکى نمى کنم. با اين حال حالتى غيرارادى به من دست مىدهد که گمان مىکنم غسل جنابت بر من واجب شده است و حتى هر روز دو يا سه بار غسل مىکنم، و اين شک مرا آزار مىدهد، تکليف من چيست؟
ج: با شک در جنابت حکم جنابت مترتب نمى شود، مگر اين که رطوبتى از شما خارج شود که همراه با علامتهاى شرعى خروج منى باشد يا يقين به خروج منى داشته باشيد.
س 177: در چه صورتى حکم مى شود که رطوبت خارج شده از مرد منى است؟
ج: اگر همراه با شهوت، جستن و سست شدن بدن باشد، حکم منى را دارد.
س 180: آيا رطوبتى که از انسان در حال خواب خارج مى شود، حکم منى را دارد؟ با آنکه مىدانيم هيچيک از علامتهاى سهگانه (جستن، شهوت و سستى بدن) را ندارد و شخص هم متوجه آن نمىشود مگر وقتى که بعد از بيدارى لباسهاى زير خود را مرطوب ببيند.
ج: اگر علائم سهگانه يا يکى از آنها وجود نداشته باشد و يا شک در آن باشد، حکم منى را ندارد مگر اينکه از راه ديگرى يقين کند که منى است.
س 186: اگر رطوبت غليظى که شبيه منى است و انسان آن را بعد از بول مشاهده مىکند، بدون شهوت و اراده از انسان خارج شود، آيا حکم منى را دارد؟
ج: حکم منى بر آن مترتب نيست، مگر اين که يقين به منى بودن آن حاصل شود يا اين که هنگام خروج، علامتهاى شرعى منى را داشته باشد.
جنابت زن بدون مقاربت
51. اگر زن بدون مقاربت به اوج لذّت برسد و در آن حال از او رطوبتى خارج شود آن رطوبت منى بوده و موجب جنابت مىگردد ولى ساير ترشحات پاك مىباشد و در صورت شك نيز حكم جنابت را ندارد.
رطوبت مشکوک در مردان
52. رطوبتى كه در خواب يا بيدارى از مرد خارج مىشود اگر همراه با شهوت و جستن و سست شدن بدن باشد، حكم منى را دارد ولى اگر حتى يكى از اين علائم را نداشته باشد و يا مورد شك باشد، حكم منى را ندارد مگر آنكه از راه ديگرى يقين به منى بودن آن پيدا كند.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای.
تفاوت انواع رطوبت هاي خارج شده از انسان ( مَذی ، وَذی ، وَدی )
آبی که گاهی بعد از ملاعبه و بازی کردن از انسان خارج می شود و به آن «مَذی» می گویند پاک است.
و نیز آبی که گاهی بعد از منی بیرون می آید و به آن «وَذی» گفته می شود
و آبی که گاهی بعد از بول بیرون می آید و به آن «وَدی» می گویند، اگر بول به آن نرسیده باشد، پاک است. و چنانچه انسان بعد از بول استبراء کند و بعد آبی از او خارج شود و شک کند که بول است یا یکی از اینها، پاک می باشد.[توضیح المسائل محشی، امام خمینی)، ج1، ص 63، مسأله 73.]
احكام روزه و عادت ماهيانه بانوان
شك در خروج مني هنگام خواب
شك در غسل
مبطلات غسل
همه ی این آبها در صورتی که مجرا، آلوده به بول و منی نباشد پاک است و وضو و غسل را هم باطل نمی کند[توضیح المسائل مراجع، ج۱، ص۶۳.].
با توجه به مسئله قبل اين نكته بخوبي روشن مي شود كه؛ اگر رطوبت و مايعي از مردان و يا زنان خارج شود و ادرار (بول) و مني نباشد، و يكي از اقسام ودی، وذی و مذی باشد. این رطوبت ها و ترشحات پاک است و نیازی به شستن و غُسل ندارند؛ مگر اینکه از راه ديگري شخص یقین کند که بول یا منی است.
رطوبت خارج شده پس از غسل
بعد از تطهیر وانجام غسل جنابت آبی از آقايان خارج شود نجس است یا خیر؟
نظرات مراجع عظام تقليد
پرسش10: آیا هر مایعی که بدون اراده از بدن دفع شود حکم جنابت را دارد ؟
پرسش 15: برای آقایان حالت جنب مشخص است ولی برای خانمها چه زمانی اتفاق می افتد؟ آیا زمانی که بدن بی حس می شود؟
پرسش 16: بعد از تطهیر و انجام غسل جنابت آبی که از انسان خارج میشود نجس است یا خیر؟
پرسش 19: جنابت بانوان به چه صورت است و در چه مواردی غسل جنابت بر آنان واجب می شود ؟
پرسش 29: اگر زن جنب پس از غسل جنابت آبی از او خارج شود و شک کند که منی است یا خیر چه حکمی دارد ؟ و آیا دوباره باید غسل کند ؟
مسأله ۴۱۶. اگر رطوبتی از مرد خارج شود و نداند منی است یا ادرار یا غیر اینها، چنانچه با شهوت و جهش بیرون بیاید و بعد از بیرون آمدن آن، بدن سست شود، آن رطوبت حكم منی را دارد، ولی اگر هیچ یک از این سه نشانه یا بعضی از اینها را نداشته باشد، حكم منی را ندارد ولی در مریض (در موارد شک) لازم نیست آن رطوبت با جهش بیرون آمده باشد و در موقع بیرون آمدن بدن سست شود، بلكه اگر با شهوت بیرون آید، در حكم منی است.
مسأله ۴۱۷. رطوبتی كه زنان در موقع ملاعبه یا تصوّرات شهوت انگیز در خود موضع احساس میكنند و آن رطوبت به اندازهای زیاد نیست که جاهای دیگر را آلوده کند، پاک است و غسل ندارد و وضو را نیز باطل نمیكند.
امّا اگر این رطوبت زیاد باشد به حدّی كه صدق «انزال» كند و لباسها را آلوده نماید، در صورتی که همراه با رسیدن زن به اوج لذّت جنسی و ارضای کامل (ارگاسم) باشد، نجس و موجب جنابت است؛ بلکه اگر همراه با آن هم نباشد – بنابر احتیاط لازم- نجس وموجب جنابت میباشد و در مواردی که زن، شک داشته باشد به این حد رسیده یا نه و یا شک در اصل خروج آب داشته باشد، غسل بر او واجب نیست و وضو و غسل او هم باطل نمیشود و هر گاه بعد از غسل، منی مرد، از زن خارج شود، غسل بر زن واجب نمیشود؛ ولی آن منی، نجس است و اگر به ظاهر بدن یا لباس برسد، آن را نجس میكند.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی سيستاني .
نشانه هاى منى
حکم خارج شدن منی از افراد مجرد
غسل جنابت برای کسانی که منی از آنها خارج نمی شود
خارج شدن رطوبت در حین مطالعه مطالب جنسی
مایع خارج شده از مرد در هنگام صحبت با زن
خارج شدن مایع از بدن پس از دیدن مناظر شهوت انگیز
هرگاه مایع مذکور همراه با شهوت و جستن خارج شود باید غسل جنابت کنید . و خوب است به طبیب مراجعه نمایید.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی مكارم شيرازي.
احكام جنابت
مسأله۳۵۱. اگر انسان جنب شود، براي كارهايي مانند نماز كه شرط آن طهارت است بايد غسل كند، و سبب جنابت دو چيز است:
اول ـ جماع.
دوم ـ بـيرونآمـدن مني، چه در خـواب باشد يا بيـداري، كم باشد يا زياد، با شهوت باشد يا بيشهوت، با اختيار باشد يا بياختيار.
مسأله۳۵۲. اگر رطوبتي از انسان خارج شود و نداند مني است يا بول يا غير اينها، چنانچه با شهوت و جستن بيرون آمده و يا با جستن بيرون آمده و بعد از بيرونآمدن آن، بدن سست شده، آن رطوبت حكم مني دارد، و اگر هيچيك از اين دو نشانه را نداشته باشد، حكم مني ندارد مگر آن كه علم يا اطمينان پيدا كند كه مني بوده است و در مريض لازم نيست آن آب، با جستن بيرون آمده باشد، بلكه اگر با شهوت بيرون آيد در حكم مني است.
مسأله۳۵۳. اگر از مردي كه مريض نيست آبي با جستن بيرون آيد و نداند كه با شهوت بوده يا نه، يا بعد از بيرونآمدن، بدن سست شده يا نه، چنانچه پيش از بيرونآمدن آن آب، وضو داشته احتياط مستحب آن است كه غسل كند و وضو لازم
يست و اگر وضو نداشته غسل واجب نيست و احتياط مستحب است، و واجب است وضو بگيرد و اگر بداند آنچه خارج شده يا بول است يا مني و قبلاً وضو داشته، بايد جمع بين غسل و وضو نمايد، و اگر وضو نداشته، غسل لازم نيست و وضو كافي است.
مسأله۳۵۴. مستحب است انسان بعد از بيرونآمدن مني بول كند، و اگر بول نكند و بعد از غسل رطوبتي از او بيرون آيد كه نداند مني است يا رطوبت ديگر، حكم مني دارد.
مسأله۳۵۵. اگر انسان جماع كند و به اندازه ختنهگاه يا بيشتر داخل شود؛ در زن باشد يا در مرد، در قُبل باشد يا در دُبر، بالغ باشند يا نابالغ هر دو جنب ميشوند، اگر چه مني هم بيرون نيايد.
مسأله۳۵۶. اگر شك كند كه به مقدار ختنهگاه داخل شده يا نه، غسل بر او واجب نيست.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی صافي گلپايگاني.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی
*- احكام بانوان
- تفاوت مذي و وذي و مني چيست؟
-
وضو گرفتن بعد از غسل جنابت
-
غسل جنابت در زمان حيض
- احكام جامع استمنا در حال روزه
- احكام روزه با غسل جنابت باطل
- احكام آميزش جنسي در روزه
- روزه و احكام بقاء بر جنابت
-
احکام غسل جنابت
-
استفتائات غسل جنابت آيت الله سيستاني
-
تاخیر انداختن غسل جنابت
-
غسل حیض و جنابت همزمان
-
حكم نماز و روزه در حال جنابت
-
نماز با غسل جنابت احتیاطی
-
خروج مني مرد از واژن زنش پس از غسل جنابت