مذهبی

نماز احتیاط نشسته و ایستاده را چگونه می خوانند؟

در این مطلب از سایت تریپ لند نحوه خواندن نماز احتیاط نشسته و ایستاده، چه مواقعی خوانده می شود؟ را برای شما آماده کرده ایم. امیدواریم از این مطلب لذت ببرید.

ممکن است اسم نماز احتیاط را شنیده باشید اما ندانید نماز احتیاط برای چیست یا نماز احتیاط چه زمانی خوانده میشود. اگر خیلی مواقع در تعداد رکعت نمازهای 4 رکعتی دچار اشتباه می شوید و نمی دانید رکعت چندم هستید یا چند رکعت خوانده اید، نماز احتیاط راه حل شماست. در این مطلب همراه ما باشید تا جواب سوالات متعدد در مورد نماز احتیاط، از جمله اینکه نماز احتیاط چگونه است، نماز احتیاط نشسته است یا ایستاده، اینکه نماز احتیاط چه زمانی واجب می شود و نماز احتیاط چگونه خوانده میشود را دریافت کنید.

طریقه خواندن نماز احتیاط ایستاده و نشسته

اگر در تعداد رکعت نماز چهار رکعتی که خوانده اید شک کرده اید، می توانید نماز احتیاط بخوانید. نماز احتیاط نشسته و ایستاده خوانده می شود. در ادامه چگونگی خواندن نماز احتیاط از جمله طریقه نماز احتیاط ایستاده، روش خواندن نماز احتیاط نشسته و احکام نماز احتیاط را با شما در میان گذاشته ایم.

همچنین در تریپ لند می توانید با نحوه انجام سجده سهو آشنا شوید.

نماز احتیاط چه زمانی خوانده میشود

نماز احتیاط چه نمازی است. نماز احتیاط نمازی 1 یا 2 رکعتی است که برای رفع شک در تعداد رکعت نمازهای چهار رکعتی خوانده می شود و باید بلافاصله بعد از سلام نماز، شروع به خواندن نماز احتیاط کنید.

روش خواندن نماز احتیاط

نماز احتیاط شامل قیام، نیت، تکبیر، سوره حمد به تنهایی، رکوع، 2 سجده، تشهد و سلام می شود و به روش زیر خوانده می شود:

  1. نیت نماز احتیاط

    زمانی که نماز شما تمام شده و شک دارید که تعداد رکعت نماز درست بوده یا نه، بلافاصله بعد از سلام نماز، نیت نماز احتیاط کنید.(بر زبان نیاورید)

  2. نماز احتیاط به چه صورت است

    بعد از نیت، الله اکبر گفته و تنها سوره حمد را با صدای آرام بخوانید. سپس به رکوع و سجده بروید.

  3. نماز احتیاط یک رکعت

    برای خواندن یک رکعت نماز احتیاط ایستاده، پس از دو سجده رکعت اول، تشهد و سلام نماز احتیاط را (مانند سایر نمازها) بگویید.

  4. نماز احتیاط دو رکعتی

    اما برای خواندن نماز احتیاط دو رکعتی، بعد از انجام دو سجده رکعت اول، یک رکعت دیگر (مانند رکعت اول) نیز بخوانید و سپس تشهد و سلام نماز را بگویید.

فرق نماز احتیاط نشسته با ایستاده

تفاوت نماز احتیاط نشسته و ایستاده در این است که شخصی که نماز احتیاط نشسته می خواند، رکوع و سجود را در حالت نشسته به جا می آورد. یعنی در حالت نشسته تا نزدیک زانو خم شده و ذکر رکوع را می گوید و برای سجده نیز مانند همه نمازها سر روی مهر می گذارد و ذکر سجده را می گوید.

اما چیزی که در نماز احتیاط نشسته و ایستاده اهمیت دارد، این است که 2 رکعت نماز احتیاط نشسته با 1 رکعت نماز احتیاط ایستاده معادل است.

به این معنی که اگر فرد نمازش را نشسته می خواند (نمی تواند بایستد) و حالا باید نماز احتیاط نشسته بخواند، باید به جای 1 رکعت ، 2 رکعت نماز احتیاط نشسته بخواند.

نکته:

  • نماز احتیاط اذان و اقامه، سوره و قنوت ندارد و رو به قبله خوانده می شود.
  • در صورت فراموش کردن تشهد یا سجده در نماز احتیاط، بایستی بعد از سلام، قضای نماز را به جا بیاورید.
  • برای خواندن نماز احتیاط ، اگر شک شما بین رکعت 3 و 4 مساوی نباشد و به یک طرف احتمال بیشتری دهید، نیازی به خواندن نماز احتیاط نیست و نماز شما صحیح است.
  • اگر در بين نماز احتياط بفهمد نمازش درست بوده، نیازی نيست آن را تمام نمايد.
  • خواندن سوره در نماز احتیاط اشتباه است.

نماز احتیاط در چه مواردی است

خواندن نماز احتیاط با شک در تعداد نمازهای 4 رکعتی واجب است و در7 مورد با خواندن نماز احتیاط، می توان نمازی که به تعداد رکعت آن شک دارید را تصحیح کنید:

  1. شک بعد از سجده دوم بین رکعت 2 و 3، که در این حالت باید بنا را بر رکعت سوم بگذارد و نماز احتیاط بخواند. (نماز احتیاط ایستاده 1 رکعت و نماز احتیاط نشسته 2 رکعت)
  2. شک داشتن در رکعت 3 و 4 نماز، که نمازگذار باید بنا را بر رکعت چهارم بگذارد و یک رکعت نماز احتیاط ایستاده بخواند. (2 رکعت نماز احتیاط نشسته)
  3. شک بعد از سجده دوم، بین رکعت 2 و 4 که بایستی بنا را بر رکعت 4 بگذارد و 2 رکعت نماز احتیاط ایستاده بخواند.
  4. اگر بعد از سجده دوم، بین رکعت 2 و 3 و 4 نماز شک داشته باشید، زمانیکه در حال نماز احتیاط ایستاده هستید، پیش از خواندن رکوع رکعت دوم، به یاد بیاورید که نماز را 3 رکعت خوانده اید، باید بنا بر احتیاط واجب نشسته و نماز احتیاط یک رکعتی را بخوانید، سپس در صورت زیادی تشهد، دو سجده به جا بیاورد و آن نماز را بنا بر احتیاط مستحب دوباره بخوانید.
  5. چنانچه فرد در حالت ایستاده بین رکعت 4 و 5 به درستی نماز شک داشته باشد، باید بنشیند و نماز را تمام کند. سپس 1 رکعت نماز احتیاط بخواند (نشسته 2 رکعت)
  6. شك بين 3 و 5 ركعت در حال ايستاده، كه فرد بايد بنشيند، تشهد و سلام نماز را بگوید و دو ركعت نماز احتياط ايستاده بخواند.
  7. در صورت شک کردن نمازگذار در تعداد رکعت نماز، در حالت ایستاده و بین رکعت 3 و 4 و 5 نماز، باید نشسته، تشهد و سلام نماز را بخواند، سپس 2 رکعت نماز احتیاط ایستاده و 2 رکعت نماز احتیاط نشسته به جا بیاورد.

اگر نماز احتیاط فراموش شود چه کنیم

اگر فرد نماز احتیاط را فراموش کرده باشد اما فاصله بین نماز اصلی با نماز احتیاط، به قدری کم باشد که صورت نماز بهم نخورد، باید نماز احتیاط را به‌جا آورد و نماز صحیح است. اما اگر فاصله زیادی بیفتد، هم باید نماز احتیاط و هم اصل نماز را تکرار کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا