زندان در اسلام
در این مطلب از سایت تریپ لند به زندان در اسلام می پردازیم. پس به شما پیشنهاد می کنیم حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
در روايات اسلامى، موارد متعددّى براى زندانابد و غير آن آمده است، از جمله
1 در مورد معاونت در قتل هر گاه كسى، ديگرى را بگيرد و شخص ديگرى او را به قتل برساند، حكم قاتل از نظر فقه اسلامى، اعدام است و حكم معاون او زندان ابد، اين حكم در ميان فقهاى ما مورد اتّفاق و اجماع است و احاديث متعدّدى كه در منابع معتبر حديث نقل شده به آن گواهى مىدهد. در حديثى از على (ع) مىخوانيم كه در باره دو مرد كه يكى از آن دو كسى را گرفته و ديگرى او را به قتل رسانده چنين قضاوت فرمود: «يُقْتَلُ الْقاتِلُ و يَحْبَسُ الاخِرُ حَتّى يَمُوتَ غَمّاً كَما حَبَسَهُ حَتّى ماتَ غَمّاً(1) قاتل را مىكشند و نفر ديگر را حبس مىكنند تا با اندوه بميرد، همان گونه كه او مقتول را نگهداشت تا با اندوه كشته شود».
2 دستور قتل دادن از نظر فقه اسلامى، اگر كسى ديگرى را مجبور به قتل بىگناهى كند، حتّى اگر مأمور را تهديد به مرگ در صورت تخلّف نمايد، او حق ندارد كه بىگناه را به قتل رساند، زيرا تقيّه در مورد خون، مشروع نيست، وَ الْمَأْمُورُ مَعْذُور در اين مورد، سخن بى اساس است. حال اگر كسى به اين حكم اسلامى اعتنا نكرد، و براى حفظ جان خويش در برابر تهديد ظالم اقدام به كشتن بىگناهى كرد، قانون اسلام مىگويد حكم قاتل، قصاص است، و حكم آمر زندان ابد امام باقر (ع) درباره چنين كسى فرمود: «يُحْبَسُ الامِرُ بِقَتْلِهِ حَتّى يَمُوتَ(2) مر كننده را زندان مىكنند تا بميرد».
حكم زندان در قرآن
انتقاد آیت الله مکارم شیرازی از حبس جوانان به خاطر مهریه
«مردان پشت جبهه» چگونه عملیات میکنند؟/ ترور کنید تا زمینه اعتراضات مردمی فراهم شود! +عکس
حقوق بشر امریکایی/ فیلم نگه داری تاسف بار کودکان مهاجر در قفس!
3 در مورد تكرار سرقت نيز دستور داده شده كه در مرتبه سوّم، او را به زندان ابد مجازات كنند، اين حكم را گروهى از اصحاب بزرگ امام باقر و امام صادق (ع) از آن حضرات نقل كردهاند.
4 در مورد زنان مرتد فطرى، اگر حاضر به توبه نشوند نيز حكم زندان ابد آمده است. در حديثى از امام باقر و امام صادق (ع) مىخوانيم: «وَ االْمَرْئَهُ اِذا اِرْتَدَّتْ عَنِ الاِسْلامِ اُستُتيبَتْ، فَاِنْ تابَتْ وَ اِلّا خُلِّدَتْ فِى السِّجْنَ(3) به زن مرتد پيشنهاد توبه مىكنند، اگر پذيرفت و بازگشت آزاد مىشود و گرنه محكوم به زندان ابد خواهد شد». پيام قرآن ج 10، حضرت آيت الله مكارم شيرازى و ساير همكاران به نقل از سايت تبيان
(1) (وسائل الشيعه 35/ 19)
000 (2) (وسائل الشيعه 32/ 19) ا
000 (3) (وسائل الشيعه 549/ 18)
پرسمان