حكم فرو بردن آب دهان و خلط گلو در روزه
در این مطلب از سایت تریپ لند به حكم فرو بردن آب دهان و خلط گلو در روزه می پردازیم. پس به شما پیشنهاد می کنیم حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
حكم فرو بردن آب دهان و خلط گلو در روزه
در نوشتار قبل «حکم فرو بردن آب بینی و خلط در غیر حال روزه» مطرح شد از اینجا کلیک کنید و در تکمیل نوشتار حاضر مطالعه نمایید.
[فرو بردن آب دهان، اگر چه به واسطه خیال کردن ترشی]
مسأله 1579 فرو بردن آب دهان، اگر چه به واسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمی کند.
این مسأله در رساله آیت اللّه بهجت نیست
[فرو بردن اخلاط سر و سینه]
مسأله 1580 فرو بردن اخلاط سر و سینه، تا به فضای دهان نرسیده اشکال ندارد، ولی اگر داخل فضای دهان شود، احتیاط واجب آن است که آن را فرو نبرد (1).
(1) (اراکی:) نباید آن را فرو برد.
(سیستانی، زنجانی:) احتیاط مستحب آن است که آن را فرو نبرد.
(بهجت:) مسأله جواز فرو بردن اخلاط سر و سینه، در صورتی که در غیر حال روزه امری عادّی باشد و به فضای دهان نرسیده باشد خالی از وجه نیست و اگر به فضای دهان رسید و آن را فرو بُرد، بنا بر احتیاط واجب روزه را باطل می کند.
- توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
330. اگر چيزى از اندرون روزهدار به دهان او برگردد، نبايد آن را دوباره فرو برد، و اگر عمداً فرو برد قضا و کفاره بر او واجب مىشود.
فرو بردن اخلاط سر و سينه در حال روزه
حکم روزه روز عاشورا از نظر مراجع
ذکری برای آنان که نمی توانند در ماه رجب روزه بگیرند
روزه دختر و پسر تازه به سن تكليف رسيده
احكام رفت و بازگشت از سفر در ماه رمضان
82. هنگامى که مبتلا به بيمارى زکام بودم، مقدارى از اخلاط سر و سينه در دهانم جمع شده بود که به جاى بيرون انداختن، آن را فرو بردم، آيا روزهام صحيح است يا خير؟ در بعضى از روزهاى ماه مبارک رمضان در منزل يکى از اقوام بودم که بر اثر زکام و خجالت و حيا مجبور شدم با خاک، تيمّم بدل از غسل واجب بکنم و تا نزديک ظهر غسل نکردم. اين کار براى چند روز تکرار شد، آيا روزهام در آن روزها صحيح است يا خير؟
ج) فرو بردن اخلاط سر و سينه ضررى به روزه نمىرساند، ولى اگر به فضاى دهان رسيده باشد بنا بر احتياط واجب بايد از فرو بردن آن خوددارى نمايد، و اما ترک غسل جنابت قبل از طلوع فجرِ روزى که مىخواهيد روزه بگيريد و انجام تيمّم بدل از غسل به جاى آن، اگر بهخاطر عذر شرعى باشد و يا تيمّم در آخر وقت و بهخاطر تنگى آن باشد، موجب بطلان روزه نيست و روزه شما با تيمّم صحيح است. در غير اين صورت، روزه شما در آن روزها باطل است.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای
مسأله ۱۹۵۶. فرو بردن آب دهان، هرچند به علّت تصوّر كردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیكند.
مسأله ۱۹۵۷. فرو بردن اخلاط سر و سینه، تا زمانی که به فضای دهان نرسیده باشد، اشكال ندارد؛ بلکه اگر داخل فضای دهان شود و آن را فرو ببرد، باز هم روزهاش باطل نمیشود؛ هرچند احتیاط مستحب است كه آن را فرو نبرد. رساله جامع آيت الله سيستاني .
پرسش: من اولین سالی هست که روزه بر من واجب شده و امروز که روز اول هست را روزه گرفته ام. می خواستم بپرسم من که نمی دانستم اگر اخلاط سینه به دهان برسد نباید فرو برد و من که فرو بردم، روزه من باطل است یا نه؟
پرسش: اگر اخلاط سینه از حلق پایین برود روزه را باطل می کند؟
مسأله 1341ـ فرو بردن آب دهان، هر چند به واسطه خیال کردن ترشى و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمى کند، و فرو بردن اخلاط سر و سینه تا به فضاى دهان نرسیده اشکال ندارد، امّا اگر داخل فضاى دهان شود احتیاط واجب آن است که آن را فرو نبرد. رساله توضيح المسائل.
حکم فرو بردن آب دهان [خوردن و آشامیدن]
پرسش : هنگام روزه داری فرو بردن آب دهان چه حکمی دارد؟
پاسخ : فرو بردن آب دهان، هر چند به واسطه خیال کردن ترشى و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمى کند.
حکم فرو بردن اخلاط سروسینه [خوردن و آشامیدن]
پرسش : هنگام روزه بودن، فرو بردن اخلاط سر و سينه چه حکمی دارد؟
پاسخ : اگر اخلاط وارد بینی شده باشد احتیاط واجب آن است که آن را فرو نبرد، ولی اگر مربوط به سر و سینه باشد و به فضای دهاننرسد اشکالی ندارد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی.
مسأله ۱۵۸۸. فرو بردن آب دهان، اگر چه به واسطه خيالكردن ترشي و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نميكند.
مسأله ۱۵۸۹. فرو بردن اخلاط سر و سينه، تا به فضاي دهان نرسيده اشكال ندارد، ولي اگر داخل فضاي دهان شود، احتياط واجب آن است كه آن را فرو نبرد. رساله توضيح المسائل.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی صافي گلپايگاني .
ویژه نامه احکام روزه
- حكم روزه با شستن و مضمضه كردن آب در دهان
- حكم باطل كردن روزه قضا
- شياف در روزه
- حكم روزه با شستن و مضمضه كردن آب در دهان
- آيا تزريق آمپول و سرم در روزه اشكال دارد
- استفاده از اسپري آسم در روزه
- تنفس بخار آب حمام و سونا در حال روزه
كليد: حكم فرو بردن آب دهان و خلط گلو در روزه حكم فرو بردن آب دهان و خلط گلو در روزه حكم فرو بردن آب دهان و خلط گلو در روزه حكم فرو بردن آب دهان و خلط گلو در روزه حكم فرو بردن آب دهان و خلط گلو در روزه حكم فرو بردن آب دهان و خلط گلو در روزه حكم فرو بردن آب دهان و خلط گلو در روزه حكم فرو بردن آب دهان و خلط گلو در روزه آيا خوردن آب دهان و خلط گلو روزه را باطل مي كند خلط روزه خلط روزه خلط روزه خلط روزه آیا فرو بردن آب دهان و خلط سر یا سینه از گلو موجب بطلان روزه آیا فرو بردن خلط روزه را باطل می کند قورت دادن خلط سينه روزه را باطل ميكند خوردن خلط سر و سينه خوردن خلط توسط شخص روزه دار آیا خوردن خلط (مخاط بینی) توسط شخص روزه دار خوردن خلط بینی و دماغ روزه را باطل می کند آیا خلط گلو باعث