استفاده از طلا در نماز چگونه است
در این مطلب از سایت تریپ لند به استفاده از طلا در نماز چگونه است می پردازیم. پس به شما پیشنهاد می کنیم حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
استفاده از طلا در نماز چگونه است
در نوشتار قبل « شرایط لباس نمازگزار از نظر 10 مرجع» مطرح شد از اینجا کلیک کنید و در تکمیل نوشتار حاضر مطالعه نمایید.
شرط پنجم
[مسأله 831 پوشیدن لباس طلا باف برای مرد]
مسأله 831 پوشیدن لباس طلا باف برای مرد (1) حرام و نماز با آن باطل است (2) ولی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد. (3)
(1) (گلپایگانی، صافی:) در هر حال..
(2) (بهجت:) باطل شدن نماز با آن به طور مطلق در همه موارد محل ّ تأمّل است و احتیاط در باطل بودن نماز است بلکه بی وجه نیست..
(3) (مکارم:) برای زنان در صورتی که اسراف نباشد اشکالی ندارد.
[مسأله 832 زینت کردن به طلا]
مسأله 832 زینت کردن به طلا (1) مثل آویختن زنجیر طلا به سینه و انگشتر طلا به دست کردن و بستن ساعت مچی طلا به دست (2) برای مرد حرام و نماز خواندن با آنها باطل است (3) (و احتیاط واجب آن است که از استعمال عینک طلا هم خودداری کند (4)) ولی زینت کردن به طلا، برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
(1) (خوئی، تبریزی، سیستانی، زنجانی:) پوشیدن طلا..
(2) (خوئی، زنجانی، تبریزی:) و عینک طلا گذاشتن..
(3) (خوئی، تبریزی، سیستانی، زنجانی:) ولی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
(بهجت:) برای مرد در نماز و غیر نماز حرام است، و در باطل بودن نماز با آنها تأمّل است اگر چه مطابق احتیاط بلکه خالی از وجه نیست؛ و همراه داشتن طلا و حمل آن بدون این که صدق پوشش بکند، و هم چنین دندانی که پوشش طلا دارد برای مرد در نماز مانعی ندارد؛ ولی زینت کردن به طلا برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
(4) (فاضل:) باید از استعمال عینک طلا هم خودداری کند..
[عبارت داخل پرانتز در رساله آیت اللّه اراکی نیست]
[مسأله 833 اگر مردی نداند یا فراموش کند که انگشتری یا لباسش از طلا است]
اشاره
مسأله 833 اگر مردی نداند یا فراموش کند که انگشتری یا لباسش از طلا است (1) و با آن نماز بخواند نمازش صحیح است.
این مسأله، در رساله آیات عظام: مکارم و بهجت نیست
حكم استفاده از طلا براي مردان
حکم اجاره طلا
داشتن انگشتر و النگو و سایر زينت ها در برابر نامحرم
حکم طلا پیدا شده
(1) (خوئی، گلپایگانی، تبریزی، سیستانی، صافی:) یا شک ّ داشته باشد..
(فاضل:) مسأله اگر به جهت ندانستن یا فراموشی، در طلا نماز بخواند بنا بر احتیاط واجب نمازش باطل است.
(زنجانی:) مسأله اگر مردی نداند یا شک داشته باشد که انگشتری یا لباس او از طلا است و با آن نماز بخواند، نمازش صحیح است، و احتیاط مستحب آن است که نماز را دوباره بخواند؛ ولی اگر فراموش کند که انگشتری یا لباس او از طلا است، باید آن نماز را دوباره بخواند و اگر وقت گذشته قضا کند.
مسائل اختصاصی
(مکارم:) مسأله 762 دندان طلا اگر در جلو باشد و جنبه زینت داشته باشد برای مردان چه در نماز و چه در غیر نماز اشکال دارد مگر این که ناچار باشد.
(فاضل:) مسأله 843 زینت کردن به طلا یا پوشیدن لباس طلا باف برای مرد حرام است، چه آشکار باشد یا پنهان و نماز با آن باطل است بنا بر این اگر زیر پیراهن مرد طلا باف باشد یا زنجیر طلا در گردن آویخته باشد گر چه پیدا نباشد حرام و نماز را باطل می کند.
(فاضل:) مسأله 846 اگر انگشتر یا زنجیر طلا و مانند آن در جیب مرد باشد اشکال ندارد و نماز را باطل نمی کند.
توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و محشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
پوشیدن طلا و نقره و به کار بردن آن
اجوبه الاستفتائات
س 442: به دست کردن انگشتر طلا توسط مردان بهخصوص در نماز چه حکمی دارد؟
ج: به دست کردن انگشتر طلا براى مردان در هيچ حالى جايز نيست و نماز با آن هم بنا بر احتياط واجب، باطل است.
س 443: استفاده مردان از انگشتری که از جنس طلای سفید است، چه حکمی دارد؟
ج: اگر چيزى که طلاى سفيد ناميده مىشود همان طلاى زرد است که بر اثر مخلوط کردن مادهاى رنگ آن سفيد شده، حرام است ولى اگر عنصر طلا در آن به قدرى کم است که عرفاً به آن طلا نمىگويند مانع ندارد و پلاتين نيز اشکال ندارد.
س 444: آیا استفاده از طلا بدون قصد زینت بهطوری که دیگران نبینند، اشکال شرعی دارد؟
ج: پوشيدن طلا، خواه حلقه انگشترى باشد يا غير آن، براى مردان مطلقاً حرام است هرچند به قصد زينت نباشد و از ديد ديگران مخفى باشد.
س 445: استفاده از طلا برای مردان به مدت کوتاه چه حکمی دارد؟ ما اشخاص بسیاری را مشاهده میکنیم که میگویند استفاده از آن برای مدت کوتاه، مثل لحظه عقد، اشکال ندارد.
ج: پوشيدن طلا براى مرد حرام است و فرقى بين مدت کم يا زياد نيست.
س 446: با توجه به احکام لباس نمازگزار و حرام بودن زینت کردن با طلا بر مردان، خواهشمندیم به دو سؤال زیر پاسخ فرمایید: الف: آیا مقصود از زینت با طلا، مطلق استفاده از آن توسط مردان است هرچند برای جراحی استخوان و دندانسازی باشد؟ ب: با توجه به این که در شهر ما به دست کردن انگشتر طلای زرد توسط جوانانی که تازه ازدواج میکنند، مرسوم است و این امر از نظر عموم مردم برای مرد زینت محسوب نمیشود، بلکه علامت آغاز زندگی زناشویی فرد است، نظر حضرتعالی در اینباره چیست؟
ج: الف: ملاک حرمت استفاده از طلا براى پوشيدن يا به گردن آويختن توسط مردان، صدق زينت نيست، بلکه استفاده از آن به هر صورت و به هر قصدى حرام است هرچند انگشتر، حلقه، گردنبند و مانند آن باشد. ولى استفاده از آن توسط مردان براى جرّاحى استخوان و دندانسازى اشکال ندارد. ب: استفاده از انگشترى طلاى زرد توسط مردان در هر حال حرام است.
س 447: ساخت و فروش جواهرات طلا که مخصوص مردان است و زنان از آنها استفاده نمیکنند، چه حکمی دارد؟
ج: ساخت جواهرات طلا اگر به منظور استفاده مردان باشد، حرام است و خريد و فروش آن به اين قصد جايز نيست.
س 448: در بعضی از میهمانیها دیده میشود که شیرینیها را در ظرفهای نقرهای میگذارند، آیا این کار، خوردن غذا در ظرف نقره محسوب میشود، و حکم آن چیست؟
ج: اگر برداشتن غذا و مانند آن از ظرف نقره به قصد خوردن، استعمال ظرف نقره در خوردن و آشاميدن محسوب شود، حرام است.
س 449: آیا گذاشتن روکش طلا روی دندان اشکال دارد؟ روکش پلاتین چطور؟
ج: گذاشتن روکش طلا يا پلاتين روى دندان اشکال ندارد، ولى پوشاندن دندانهاى جلو با طلاى زرد، اگر به قصد زينت باشد، خالى از اشکال نيست.
پوشیدن طلا و نقره و به کار بردن آن
استفتائات جدید
س: بنده در هنگام عقد ازدواج به تصور آنکه منظور از طلاى سفيد همان پلاتين است که محل اشکال نيست، به جاى طلاى زرد، حلقه طلاى سفيد به دست کردم و مدت يک سال واندى در هنگام نماز در دست من بوده است. اکنون بر اثر تذکر يکى از دوستان و مراجعه به طلا فروشى متوجه گشتم طلاى سفيد با پلاتين فرق دارد و با مراجعه به سايت حضرتعالى فهميدم استعمال طلاى سفيد نيز براى مرد حرام است. حال با توجه به خطاى تصورى بنده در مورد يکى دانستن طلاى سفيد با پلاتين آيا بايد نمازهاى اين يک سال خود را از نو اعاده نمايم؟
ج) در فرض سؤال اعاده لازم نيست
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای.
ويژه نامه احكام نماز
- لباس نمازگزار از حیوان حرام گوشت نباشد
- لباس نمازگزار از اجزاء مردار نباشد
- نماز در لباسی که خمس آن داده نشده
- نماز با لباس غصبی چه حکمی دارد
- اگر در نماز بدن یا لباس نجس شود
- فراموش کند که لباس یا بدن نجس بوده
- بعد از نماز بفهمد لباس نجس است